Abdullah’ın baharatları

Toplum/Yaşam Haberleri —

Muhammed Abdullah

Muhammed Abdullah

  • Yaklaşık 50 yıldır Süleymaniye Çarşısında esnaflık yapan Muhammed Abdullah, 33 yıldır baharat ve şifalı bitkiler satan bir dükkanı işletiyor.

Güney Kurdistan’ın en eski pazarlarından biri olan Süleymaniye Çarşısının içinde Muhammed Abdullah’ın da 33 yıldır işlettiği baharatçı dükkanı bulunuyor.

Abdullah, babasının vefatından sonra dükkanı kendisinin çalıştırdığını ve 50 yıldır aynı yerde ve dükkanda çalıştığını söyledi.

Rojnews’e konuşan üç çocuk babası Muhammed Abdullah, şunları söyledi: “Önce Süleymaniye sokaklarında meyve sattım. Ardından bir süre çıraklık yaptım. Babam vefat edince de dükkanı ben işletmeye başladım. Bu çarşı, çok uzun bir geçmişi olan Wesman Paşa Çarşısıdır. Şu anda çok değişmiş. Babam 1920 yıllarında burada dükkan işletmiş. Babamın vefatından 1977 yılına kadar Kürt ulusal kıyafetleri sattım. Ardından dükkanda değişiklikler yaptım.”

Okuldan sonra çalışmaya devam ettiğini söyleyen Abdullah,  “1974 yılında bu pazarda bir yangın çıktı. Yangından önce pazarın oldukça iyi bir prestiji vardı. Çarşı eskisi gibi restore edilseydi, şu anda kentin tarihi ve canlı bir yapısı olabilirdi” diye konuştu.

Abdullah, sattığı ürünlerin çoğunun Kurdistan’da yetiştiğini, az bir kısmının ise başka ülkelerden ihraç edildiğini söyledi. SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.