Abluka altında defin

Peyam Demir (Rêvan Suruç)

Peyam Demir (Rêvan Suruç)

  • Colemêrg'te (Hakkari) şehit düşen Peyam Demir, Pirsûs’ta Türk askeri ablukası altında toprağa verildi.

Colemêrg'e bağlı Alandüz mıntıkasında 28 Mart'ta çıkan çatışmada şehit düşen Peyam Demir’in (Rêvan Suruç) cenazesi 5 ay sonra ailesine verildi. Aile, önceki gün Colêmerg’e bağlı Sere Solan'da bulunan kimsesizler mezarlığından cenazeyi teslim alarak Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesine bağlı kırsal Şewramezin Mahallesi’ne doğru yola çıktı. Sabaha karşı Pirsûs’a varan aile, abluka altında cenazeyi defnetti. 

Türk askerleri, mahalle ve mezarlığı abluka altına alırken, aile bireyleri dışında kimse mezarlığa alınmadı. Aile, askerler tarafından kitlesel katılım olması durumunda cenazenin kaçırılmasıyla tehdit edildi. Askerler defin esnasında fotoğraf ve görüntü çekimini engellemek için merasime katılan aile bireylerinin telefonlarına da el koydu. 

Tekin’in cenazesi Bismil’de

Aynı çatışmada şehit düşen Mahmut Tekin’in (Botan Êriş) cenazesi de önceki gün dün Sere Solan'da bulunan kimsesizler mezarlığında alındı. Ailesi tarafından alınan cenaze gece saatlerinde Amed’in Bismîl ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi Mezarlığına getirildi. Mezarlığı ablukaya alan Türk polisi, cenaze törenine ailesi dışında kimsenin katılmasına izin vermedi. Tekin, aile bireyleri tarafından son yolcuğuna uğurlandı. HAKKARİ

 

*****

Binbir’in taziyesine ziyaret

Türk devletinin Rojava’nın Dêrik kentine 2 Eylül’de düzenlediği SİHA saldırısında şehit düşen YPJ’li Zülfiye Binbir (Roşna) için Amed’in Pîran ilçesinde taziye kuruldu. 15 Temmuz Mahallesi'nde kurulan taziyeye, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Barış Anneleri, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il ve ilçe yöneticileri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED) ve Tutuklu Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER) katıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.