Açıklamaya hücre cezası

  • Kayseri Cezaevi’ndeyken ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde hak ihlallerinin sorumlusu olarak cezaevi müdürü ve başgardiyanın ismini açıklayan Garibe Gezer’e 11 gün hücre cezası verildi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Garibe Gezer’e, Kayseri Cezaevi’ndeyken ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, ihlallerin sorumlusu olarak cezaevi müdürü ve başgardiyanın ismini telaffuz ettiği gerekçesiyle hücre cezası verildi. Tecridi protesto etmek amacıyla koğuşunu ateşe verdiği gerekçesiyle 13 Mart'ta Kandıra 1 Nolu F Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen Gezer, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, yaşadıklarını anlattı. Gezer, sürgünün ardından ilk olarak korona gerekçesiyle 10 gün tek başına karantina koğuşunda tutulduğunu belirtti. Karantina sürecinin bitmesinin ardından bir telefon görüşmesinde, Kayseri Cezaevi’ndeki hak ihlallerinin sorumluları olarak gösterdiği cezaevi müdürü ve başgardiyanın isimlerini verdiği gerekçesiyle 11 gün hücre cezası verildiğini söyledi. Hücre cezası devam ederken, koğuşunu ateşe verdiği için açılan soruşturmada da hücre cezasının onaylandığını belirten Gezer, 11 gün daha hücrede tutulduğunu aktardı. 

 

Tahliyeye ‘posta’ engeli

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Muhammed Kiraz’ın tutukluluk süresi dolmasına rağmen Yargıtay’dan gelecek belge ulaşmadığı gerekçesiyle 10 gündür tahliye edilmiyor. 

Muhammed Kiraz’ın (29) 4 yıl 2 aylık cezası bitmesine rağmen Yargıtay tarafından gönderilen "Tutukluluk süreci bitti" belge ulaşmadığı gerekçesiyle tahliye edilmiyor. Anne Perihan Yoğurtçu (53), “Gördüğümüz ve yaşadıklarımızdan fark ediyoruz ki inananlar için Allah'ın koyduğu ilkeler yeterince önemsenmiyor. Kendince karşı taraf olarak gördüğü kim varsa, ‘onları nasıl mağdur ederim’ derdine düşülmüş. Bundan uzak durulması gerekiyor” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.