Açlık grevindeki tutsaklara elektrik ve su kesintisi

Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi

Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi

  • Ağır tecrit ve hak ihlallerine karşı açlık grevi eyleminin sürdüğü Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde, elektrik, su ve doğalgaz kesildi. 

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarına karşı tutsakların 4 Ekim’de başlattığı, 16 Kasım'da süresiz-dönüşümsüze dönüştürülen açlık grevi devam ediyor. Ağır tecrit ve hak ihlallerine rağmen eylemi sürdüren tutsaklar, cezaevinde bu kez elektrik, su ve doğalgaz kesintisinin başladığını aktardı.

Açlık grevinde olan İbrahim Sütcü, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, taleplerinin karşılanmadığını, hala tekli hücrelerde tutulduklarını söyledi. Sütcü, cezaevi koşullarının gün geçtikçe ağırlaştığını aktararak, şunları anlattı: “Artık su, elektrik ve doğalgaza da sınırlandırma getirdiler. Suyu neredeyse hiç kullanamıyoruz, hemen kesiyorlar. Elektriği akşam erkenden kesiyorlar. Doğalgazı da sadece bir saat açıp kapatıyorlar. Bizi yeni hücrelerde tutuyorlar, bu hücreler hala inşaat, doğalgazı da kesince çok üşüyoruz. Tekli hücrelerde izole edip hiç bir iletişim sağlayamıyoruz. Şikayetlerimizin de dışarıya duyurulmasına da engel oluyorlar. İlk açlık grevine giren arkadaşlarımız çok zayıflamışlar ve hafıza kaybı başladı. Durumları kötü ve giderek de kötüleşmektedir."

Sütcü, cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı insan hakları ve hukuk örgütlerine dayanışma çağrısı yaptı. KONYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.