Açlık grevine hücre cezası

  • Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 25 yıyıl tutsak İbrahim Ateş (48), açlık grevine girdikleri için tek kişilik hücrelere atıldıklarını söyledi.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 22 yıldır tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi, 186. gününde devam ediyor. Aynı amaçla Mexmûr Şehit Aileleri Derneği’nde 165, Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda ise 148 gündür açlık grevi yapılıyor.

Açlık grevine katılan tutsaklardan biri de Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan İbrahim Ateş (48). DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan ve 200 gün süren açlık grevi eylemin de 138 gün kalan 25 yıllık tutsak Ateş, 27 Kasım 2020’de başlayan ve hala devam eden açlık grevi eylemlerinin 37. grubunda yer alıyor.  

Ağabeyi Abdulgaffur Ateş ile 25 Mayıs’ta haftalık telefon görüşmesinde konuşan Ateş, cezaevinde yaşananları anlattı. Ateş şunları aktardı: “25 Mayıs'tan bu yana Selahattin Aykoç ile birlikte süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemindeyiz. Greve girme nedenimiz tecridin sonlandırılması, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve hukuksuzlukların bitmesidir. Greve girdiğimiz için beni ve Aykoç'u tek kişilik hücrelere koydular. Açlık grevine girmek haktır ama bizleri hücreye atarak cezalandırıyorlar. Gerekli besin maddelerini vermiyorlar ve kantinde de alabileceğimiz besinler yok. Boyun eğmeyeceğiz ve tecrit sonlandırılana dek açlık grevini sürdüreceğiz.”

Ağabey Ateş, yetkililerin sessizliğe büründüğünü ve tutsakların taleplerinin karşılanmadığını söyledi. Ateş, “Tutukluların talepleri bir an önce yerine getirilmelidir. Tutukluların açlık grevi eylemelerine girmeleri nedeniyle hücrelere konulmasını da kabul etmiyoruz” diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.