Adalet Nöbeti 18. gününde

HDP Milletvekilleri

HDP Milletvekilleri

  • HDP milletvekilleri, İmralı tecridinin savaşı derinleştirdiğini belirterek, “Çözümün anahtarı İmralı’da, iktidar bunu görmeli” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti, 17. gününde devam etti. Milletvekilleri Muazzez Orhan, Remziye Tosun, Hüseyin Kaçmaz, Kemal Peköz, Erdal Aydemir, Nuran İmir, Celadet Gaydalı ve Abdullah Koç, “İmralı’da hukuk uygulansın” ve “Tecrit insanlık suçudur” dövizleriyle Meclis Dikmen Kapısı’nda açıklama yaptı.

HDP Şirnex Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, tecrit politikalarının derinleştirilerek sürdürüldüğünü belirterek, “Türkiye halkları da bugün tecrit altında. Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazlar, siyasetten ekonomiye yaşanan krizler tecritle birebir bağlantılıdır. Bu politikalar Kürt düşmanlığının bir parçasıdır. İktidar 17 gündür süren çağrılarımıza kulak tıkamış durumda. Bu Kürt düşmanlığı olmasaydı Sayın Öcalan’ın ‘Bir haftada savaş ve çatışma ortamını sonlandırırım’ sözünün gereği olarak İmralı’da görüşmelerin önü açılırdı. Sayın Öcalan’ın sesi duyulmadığı sürece savaş derinleşiyor. Çözümün anahtarı İmralı’da, iktidar bunu görmeli. İktidarın barış korkusu nedir? Kürt halkı ve Türkiye halklarına ölümü, savaşı dayatmanızın nedeni nedir? Herkesin tecride karşı sesini yükseltmesi, harekete geçmesi gerekiyor” diye seslendi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.