Adalet Nöbeti’ne ziyaretler

  • Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’te başlattığı “Adalet Nöbeti” eylemi, 3. gününde devam etti.

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV),  “Adalet Nöbeti” eylemini ziyaret etti.

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ve beraberindeki heyet, Gergerlioğlu’nun ve insan hakları mücadelesi yürütenlerin ayrımsız bir dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Bozgeyik, "Tüm KHK’liler ve konfederasyonumuz olarak yanınızdayız” dedi.

İHD heyetine adına konuşan İHD MYK Üyesi ve akademisyen Kerem Altıparmak, şunları ifade etti: “İHD adına Öztürk Türkdoğan burada olacaktı ama insan hakları savunucularının kaçınılmaz sonuçlarından biri. Eşbaşkanımız da gözaltına alındı. Ömer Faruk Gergerlioğlu insan haklarını savunduğu için vekilliği düşürüldü, Türkdoğan da insan haklarını savunduğu için bugün gözaltına alındı. Bütün kamuoyunu Türkdoğan ve Gergerlioğlu’na destek vermesini istiyoruz.”

Gergerlioğlu’nu Kürt siyasetçi Ahmet Türk ile vekilliğinin düşürülmesini Meclis’te protesto eden AKP eski Bitlis Milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Abdürrahim Aksoy da Gergerlioğlu'nu ziyaret etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.