Af Örgütü'nden İstanbul Sözleşmesi mektubu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Uluslararası Af Örgütü, siyasi parti liderlerine, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesinin ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun korunmasını sağlamanın önemini vurgulayan mektuplar gönderdi.

Uluslararası Af Örgütü, siyasi parti liderlerine, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesinin ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun korunmasını sağlamanın önemini vurgulayan mektuplar gönderdi.

Af Örgütü'nün paylaştığı metin şöyle:

“İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun kadınları, kız çocukları ve LGBTİ+’ları toplumsal cinsiyet temelli şiddete ve ayrımcılığa karşı koruyan, kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve şiddetle mücadele edilmesi konularında önemli yol haritalarını ve yasal düzenlemeleri içeren belgelerdir.

Kadınları şiddete karşı korumak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için hukuki bir çerçeve sunan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı hiçbir şekilde kabul edilemez. Milyonlarca kadını, kız çocuğu ve LGBTİ+’yı risk altına sokan ve ayrımcılığı derinleştiren bu karardan derhal geri dönülmelidir.

Şiddete ve ev içi şiddete maruz kalan kadınların, kız çocukların ve aile bireylerinin korunması ve şiddete karşı alınabilecek önlemleri içeren 6284 sayılı (Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair) Kanunun kaldırılması tartışmaları başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan hakları tehdit altında olan kadınlar ve kız çocuklar için var olan riski daha da arttırmaktadır ve derhal sona erdirilmelidir.

Size 6284 sayılı Kanunun korunmasını ve daha fazla gecikmeden İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini sağlama çağrısında bulunuyorum.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.