AFAD ekibi AKP’ye oy istiyor

AKP'ye oy isteyen AFAD üyeleri/Foto:Arşiv

AKP'ye oy isteyen AFAD üyeleri/Foto:Arşiv

  • AKP, yıllardır sürdürdüğü makarna ve kömür propagandasına yeniden başladı. Sûr (Sur) ilçesinde kendilerini AFAD ekibi olarak tanıtan AKP’liler gittikleri evlere götürdükleri gıda kolileri ile seçim propagandası yapıyor.

DORŞİN BARAN / AMED

Yerel seçimlere sayılı günler kala bölgede iktidarın oyun ve hileleri devam ediyor. Taşımalı seçmen ile nüfusun az olduğu ilçeleri almak isteyen iktidar, bu sefer de AFAD kolisi ve ailelere yardımlar dağıtmaya başladı. Yoksulluğun yoğun olarak hissedildiği Sûr’da da bunu hayata geçirmeye çalışıyor.

Gıda kolisi bahane

AKP, halkı mahkum ettiği yoksulluğu kullanarak oy toplamaya çalışıyor. AFAD’ın yardım kolisi bahanesiyle aileleri arayarak kendilerini AFAD ekibi olarak tanıtan AKP ilçe teşkilatı üyeleri gittikleri evlerde seçim propagandası yapıyor. Yardım bahanesi ile gittikleri evde oy isteyen AKP’liler, günlerdir bu çalışmayı yürütüyor. Görüştüğümüz Sûr sakinleri, telefonla arandıklarını belirterek, “AFAD’dan geleceğiz dediler. Geldiklerinde AKP’li olduklarını söylediler. Bunu yaşayan birçok yurttaş var. Ailelere yardım dağıtarak oy istiyorlar. AFAD kolisi dağıtıp bunu yapıyorlar. Genel seçimde para verdiler şimdi ise yardım kolisi dağıtıyorlar” dedi.

 

* * *

Devlet memurları AKP mesaisinde

Kamu kaynaklarının AKP’nin seçim kampanyasında kullanılması yetmezmiş gibi vali, kaymakam, emniyet müdürleri ve askeri yetkililer, AKP’li adaylarla kol kola girip seçim çalışması yürüttü.

Yerel seçimlere bir aydan az bir süre kalırken bir kez daha devlet kaynaklarının AKP’nin seçim kampanyasında kullanılıp okul ve hastane gibi kamu kurumlarının adeta seçim bürosuna çevrilmesinin ötesine geçilip mülki idare amirleri, AKP’li adaylar gibi sahaya çıkıp seçim çalışmaları yürütüyor.

Devletin tüm temsilcileri

Şirnex’te Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Murat Bulut, İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman iki gün boyunca AKP'nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar ile birlikte seçim çalışması yürüttü. Kamu görevlileri, AKP’li Haznedar'la birlikte ilçe merkezindeki esnafları ziyaret edip oy istedi. İlçede düzenlenen gençlik buluşmasına da katılan vali ve il jandarma komutanı, AKP'li Haznedar ile birlikte köy ve beldelere kadar gitti.

Kayyumla esnaf ziyareti

Cizîr (Cizre) Kaymakamı ve Belediyesi kayyumu Nazlı Demir ise ilçede AKP’li Belediye Başkan Adayı Ömer Yıldız ile birlikte kol kola girip çarşı esnafını ziyaret etti. Kaymakam Demir ve AKP’li Yıldız’ın esnaf ziyareti yaparken çekilen fotoğrafları, belediyenin resmi sanal medya hesaplarından da paylaşıldı. 

Daha önce avukatlığını yaptığı Cizîr Belediyesi’ni 6 bin TL alacağı için icraya vermesiyle hatırlanan AKP’li Aday Yıldız, yine seçim çalışmalarında kullandığı sahte plakalı araçlar ve izinsiz kullandığı seçim müziği ile gündeme geldi.

Vakıf müdürü de

Amed’de ise Erxenî Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi, AKP’li Erxenî Belediye Başkan Adayı Kemal Atabey’le birlikte köy köy gezerek oy istedi. Edinilen bilgilere göre; özellikle ekonomik durumu iyi olmayan aileleri ziyaret eden Çelebi ve Atabey, ekonomik ve sosyal yardım vaatleri ile yurttaşlardan oy istedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.