Afganistanlı kadınlar için ağ oluşturuluyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Eşitlik İçin Kadın Platformu, Afganistanlı Kadınlarla Dayanışma Yolları’nın konuşulduğu online toplantının ikincisinde, bir kadın ağı oluşturma çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu. 

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) tarafından ‘Afganistanlı Kadınlarla Dayanışma Yolları’nın konuşulduğu online toplantının ikincisi düzenlendi. 5 kıtadan 22 ülkeden 200 aşkın kadının katılımıyla düzenlenen toplantıda kadınlar, Afganistan’daki kadınlarla dünya kadınlarının kaderinin birbirine bağlı olduğuna dikkat çekti. Kadınlar, Afganistanlı kadınlara saldırının tüm dünya kadınlarına yapılmış bir saldırı olduğunu kaydetti. 

Toplantılar devam edecek
Online toplantıda ayrıca Taliban gibi suç örgütlerine silah sağlayan ülkelerin sorumluluğuna da dikkat çekildi. Emperyal güçlerin kendi çıkarları için dünyayı cehenneme çevirdiklerini söyleyen kadınlar, “Artık yeter demek, değişimi daha örgütlü ve daha yüksek sesle” talep etmek gerektiğini belirtti.

Toplantının ardından EŞİK, ‘Afganistanlı Kadınlarla Küresel Dayanışma Toplantıları’nın devam edeceğini ve bir kadın ağı oluşturma çalışmalarına başlanacağını duyurdu. NÛJINHA

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.