Aile ve avukatlardan başvuru

.

.

  • Öcalan’ın ailesi, avukatları ve vasisi görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. 

 

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutulan Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol, Cengiz Yürekli ve Raziye Öztürk müvekkilleriyle Pazartesi günü görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç, İmralı’daki diğer tutuklular Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin de avukatları aracılığıyla görüşme başvurusu yaptı. 

Cevap verilmiyor

 Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan’ın 2009’da AİHM’e gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı ”Yol Haritası” gerekçesiyle 23 Eylül 2020’de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Görüş yasağı, 23 Mart’ta bitmesine rağmen avukatların yaptıkları başvurulara, ne olumlu ne de olumsuz yanıt veriliyor.

Öcalan’ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.

Son görüşme kesildi

 Öcalan, telefonla görüş hakkından ilk defa 27 Nisan 2020’de yararlandırılmıştı. Sosyal medyada yer alan kimi paylaşımlardan kaynaklı kamuoyunda kaygıların büyümesi üzerine 25 Mart’ta kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefonla görüşülmüş fakat Mehmet Öcalan bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurmuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.