Ajanlık dayatması ses kaydında

Berşan Erdoğan

Berşan Erdoğan

  • Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesinde görevli polisler tarafından tehdit edildiğini ve ajanlık dayatmasına maruz kaldığını belirten Berşan Erdoğan, polisin telefon tacizini kayıt altına aldı. 

Kendisine yönelik baskının iki yıldır devam ettiğini söyleyen Erdoğan, bu süreçte polislerin defalarca yolunu kestiğini ve birçok kez telefonla taciz edildiğini kaydetti. Erdoğan’ı arayan polis ile arasındaki diyaloglardan biri şöyle: 

Erdoğan: (…) Ne konuda bana yardımcı olacaksın sen?

Polis: Sen ne konuda istersen o konuda yardımcı olacağım sana. Benim de yardımcı olmanı istediğim konular var. Sen de o konularda bana yardımcı ol.

Erdoğan: Ben senden yardım istemiyorum.

Polis: Ben istiyorum.

Erdoğan: Gerek yok. Ben sana ne yardım edeceğim.

Polis: Bilmediğin şeyler var.

Erdoğan: Bildiğim çok şey var.

Polis: O zaman görüşürüz kardeş.

Erdoğan: Görüşmeyelim mümkünse.

Polis: Görüşeceğimiz günler olursa o zaman böyle konuşma bana. Sana bunları hatırlatacağım. Sen ne yaptığını çok iyi biliyorsun.

Erdoğan: Benim yaptığım bir şey yok.

Polis: Biz senin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. İnsan gibi arıyorum seni, konuşalım diyorum. Telefonda değil, yüz yüze konuşalım. Belki yanlış noktadasındır. Yanlış yapıyorsun.

 

 Kürt genciyim, boyun eğmem

 “Ben yıllardır Ankara’da yaşayan sisteme muhalif işçi bir Kürt genciyim” diyen Erdoğan, bu tehditlerin tek bir sebebinin demokratik eylemler olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Bunca yıldır nerede bir adaletsizlik görsem daima ezilenlerin yanında yerimi aldım. Örgütlü mücadele veriyorum diye tehditler son zamanlarda daha da sıklaşmaya başladı. Bir devrimci anarşist olarak mücadele ediyorum. En son Enes Kara için sokağa çıkmıştım. O eylemden bir gün sonra bir polis beni arayarak tehditler savurdu. Ona bilgi vermezsem bu kadar yumuşak davranmayacağını ve farklı şekillerde karşıma çıkacağını söyledi” diye konuştu. Telefonda yapılan ajanlık tekliflerini reddettiğinde ise tehdit edilen Erdoğan, “Ben bu tehditlere boyun eğmedim, eğmem” dedi.

İktidarın, örgütlü mücadele gücünden korktuğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Gençler örgütlendikçe AKP-MHP iktidarı sarsılıyor. Ne olursa olsun beni adaletsizliklere karşı durmaktan, ezenlere karşı mücadele etmekten vazgeçiremeyecekler. Bu kirli politikalar mücadeleme güç vermekten başka bir şeye yaramıyor.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.