Çoğu Erdoğan'a yakın

Belgelerde Koç, Doğan, Sabancı, Zorlu ve Çalık gibi şirketlerin yanısıra Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen iş adamları Mehmet Cengiz, Remzi Gür, Fettah Tamince’nin de ismi var. 

Bilindiği gibi Remzi Gür, Erdoğan’ın çocuklarına burs vermesiyle, Haliçport ihalesini alan Fettah Tamince, Erdoğan için "Haftada 3-4 kez rüyamda görüyorum" sözleriyle gündeme gelmişti. Belgelerde adı geçen bir diğer isim de AKP sözcüsü, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ömer Çelik. Çelik, Güney Afrika ve Çin’de faaliyet gösteren iki şirketle bağlantılı görünüyor. Hükümet yanlısı iş adamlarından Mehmet Cengiz de belgelere göre hesabını Türkiye kaynaklı açtırmadı. Kendini İsviçre merkezli bir iş adamı olarak gösteren Cengiz, Bonito International isimli şirketle ilişkili. Cenevre bağlantılı şirket, 1999'dan 2006'ya kadar aktif olarak kullanılmış.


Damadı da listede

Başbakan adayları arasında adı geçen Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın uzun yıllar yöneticilik yaptığı Çalık Holding de listede. 


 HABER MERKEZİ