AKP’li Parlak’ın makyajını döktü

AKP MKYK Üyesi Alaattin Parlak

AKP MKYK Üyesi Alaattin Parlak

  •  AKP’lilerin Amed’de gerçekleştirdiği yolsuzluk ve kirli ilişkiler bir AKP’linin Numan Kurtulmuş’a gönderdiği mektupla bir bir ifşa ediliyor. 

 

Mektupta Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen eski şube başkanı Yunuş Memiş’in de içinde olduğu vurgunun baş aktörünün AKP MKYK Üyesi Alaattin Parlak olduğu belirtiliyor. Parlak hakkında yakınlarını kayyum atanan belediyelerde işe sokmaktan yolsuzluk ve yargıya müdahaleye kadar birçok iddia var. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a gönderilen bir mektupta, 30 Mart 2014’te Bağlar Belediye Başkan adayı, 25. ve 26. dönemlerde de AKP’den milletvekili adayı olan ve en son AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilen Alaattin Parlak’ın karıştığı kirli işler dile getirildi. Bir AKP üyesinin kendi imzası ile Kurtulmuş’a gönderdiği mektupta, “Yıllarca 7/24 Alaattin Parlak’ın yanında olan biri olarak defalarca abdestsiz namaz kıldığına şahit oldum ama bu konu o ve rabbi arasında bir konudur. Beni asıl üzen ve şu anda bütün Diyarbakır kamuoyunun bildiği ve dilden dile dolaşan hadisedir” denilerek, Alaattin Parlak’ın arkadaşının eşi olan üç çocuk annesi R.K ile ilişkisinin olduğu iddia edildi. 

‘İfşa edenleri tehdit etti’

Mektupta, Parlak’ın söz konusu kadın ile Halfeti Şitamrat Otel ile Grant Urfa Otel’de buluştuğu belirtilerek, şunlara yer verildi: “Alaattin Parlak, bu kadına göz dikip kocasının gözlerinin içine baka baka, kadının kardeşlerini işe yerleştirmek vesilesiyle bu kadını yoldan çıkarmıştır. Defalarca Diyarbakır dışında otel odasında buluşmuşlardır. Bu ilişki bir gün veya bir seferlik ilişki olmaktan ziyade bir karı-koca ilişkisi gibi devam etmiştir. Zerya Kuyumculuk’tan aldığı pırlantaları kadına hediye etmiştir. Bu durumu ifşa eden AK Parti önceki dönem yönetim kurulu üyesi Remziye Şen’i ve Hamdullah Ay’ı arayıp tehdit etmiştir.” 

İki kardeşi belediyede

Parlak’ın ilişki yaşadığı kadının Mehmet A. adlı kardeşinin Büyükşehir Belediyesi’nde, Şaban A. adlı kardeşinin ise Kayapınar Belediyesi’nde işe alındığı ifade edilen mektupta, “Böyle ırz düşmanı birini kim yanında taşır göz yumar veya eşiyle tanıştırır?” diye soruldu.

Vali de yolsuzluğa vakıf

Gönderilen mektupta Parlak’ın karıştığı diğer olaylar ise şöyle sıralandı:

* Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kültür Daire Başkanı Akın Erim ile birlikte yolsuzluk yapmıştır. Apsist İnşaat Gıda, Medikal, İnşaat Limited Şirketi’ne (Firma Alaattin Parlak’ın eniştesi Mehmet Kahraman’ındır) usulsüz bir şekilde piyasa fiyatının çok fazla üzerinde ihale verilmiştir. Diyarbakır İl Valisi konuyu vakıftır.

Savcı olmasını sağladı

* Hâkim ve Savcılık sınavında A.E’ye sizlerden aldığı güçle referans olup savcı olmasına sebep olmuştur. A.E, AK Parti’ye yakın savcıları tehdit etmektedir.

Memur-Sen vurgunu

* Türkiye gündemini sarsan AK Parti’ye zarar veren parti kitlesinde rahatsız eden Diyarbakır Memur-Sen olayının baş aktörüdür. Yunus Memiş gözaltına alındığı esnada Radisson Blu Otel’de toplantıdaydılar. Haber gelince toplantıdan telaşlı bir şekilde çıkıp birkaç telefon görüşmesi yaptı. Otel lobisinde iki kişiyle gizli görüşme yaptı. Akabinde Yunus Memiş’in avukatı aynı zamanda Alaattin Parlak’ın kasası olan Turgut Gerçek ile büroda görüşme yaptılar. Bu iş karşılığında Yunus Memiş’in Zerya Kuyumculuk’taki hesabından Alaattin Parlak’ın hesabına 500.000 TL aktarıldı.

Çetenin diğer elemanları

* Diyarbakır’da haksız kazanç örgütlenmesi kurmuştur;

- Turgut Gerçek: Alaattin Parlak’ın para kasasıdır.

- Akın Erim: Kamu kuruluşunda haksız ihale temin ekmektedir.

- Mehmet Akif Yıldız: Ziraat Bankası müdürüdür. Usulsüz kredi temin etmektedir. Usulsüz kredi verdiği içinde Bismil ilçemize sürülmüştür.

- Kemal Atabey: Vergi denetmenidir. Petrol ofislerini denetlemektedir. Şirketlerin vergi borçlarını belli bir meblağ karşılığında silmekte veya azaltmaktadır. Söz konusu haksız kazancı Alaattin Parlak’la paylaşmaktadır.

- Ömer Tanık: Tapu ve Kadastro’da çalışmaktadır. Daha evvel Kayapınar İlçe Müdürlüğünde çalışırken yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvetten dolayı merkeze çekilip sadece fotokopi cihaz sorumluluğuna verilerek pasifleştirildi. Alaattin Parlak adına kurumları gezip işi takibi yapmaktadır. Gayri ahlaki iş yapmaktadır. Daha Evvel “Deli Jigolocu” diye bir facebook hesabı kurup yönetmiştir.

- Fırat Arığ: Cihannüma Derneği il temsilcisidir. Yargıdaki bütün işlerini Fırat üzerinden takip etmektedir. Gözüne kestirdiği kişileri FETÖ’cü diye Başsavcıya şikayet edip para aldıktan sonra şahısları serbest bıraktırıyordu.

* Hem sosyal medyada kurduğu trol hesaplarla ve yereldeki samimi ve bu olayların iç yüzüne vakıf olmayan insanlarla fitne, dedikodu ve yalan merkezi oluşturup yaymaktadır. Bu mekanizmayla gerek yerel siyasetçiler gerekse önemli sivil toplum kuruluşları ile ilgili gayri ahlaki çalışmalar yürütmektedir. Bu trol çetelerini Ömer Tanık’a kurdurduğu bir WhatsApp grubu üzerinden yönetmektedir. Kurguladığı yalan, iftira ve dedikoduları Ömer Tanık’a göndermekte, Ömer Tanık da bu WhatsApp grubunda paylaşmaktadır. Bu WhatsApp grubundaki her bir kişinin birden çok sahte hesapları vardı. Bunlardan bildiğim bazıları; Ferit Mete, Mehmet Dansuk, Osman Kozan, Yasin Güler ve Ömer Tanık. Bunların kullandığı hesaplar “Keskin Kalem”, “Ay Yıldız Timi”, “Terkan Valisi” ve bunun gibi birçok hesap.

Adaylık vaadiyle parasını yedi

 Yusuf Öge: 2015’te Alaattin Parlak, sizin (Numan Kurtulmuş) adınızı kullanarak Yusuf Öge’nin milletvekilli aday adaylığına başvurusunu yaptırdı. Lakin Alaattin Parlak bu süreçte Yusuf Öge’yi oyalamak suretiyle hem sizinle temas kurmasına engel olup hem de ciddi anlamda ekonomik olarak onu sömürdü. Bu sebepten dolayı Yusuf Öge iflasın eşiğine geldi ve babası intihar etti. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi kendisinden alabilirsiniz.

‘Evimi ve paramı istiyorum’

Gönderilen mektupta, evinin gasp edildiğini ve 1.5 milyon lira borçlandırıldığını belirten AKP’li, “Ben evimin peşindeyim, bu adam benim evimi gasp etti ve benim oğlumu 1,5 milyon borç altına soktu. Yargıya başvurdum ama sizlerden aldığı güçle yargıyı etkilemektedir, yasal yollardan netice alamıyoruz... Sizden ricam iş işten geçmeden el atmanızdır” diyor.   AMED

 

Öğretmen Evi ve Yunus Memiş

Yunus Memiş

Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü ile iki öğretmenin yaptığı şikayet üzerine Diyarbakır Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu’na yapılan kimi alımlar ve işletmeye verilen mülklere dair ihalelerle ilgili yolsuzluk tespit edildi. Yapılan soruşturmada Öğretmen Evi’nin 10 odasının sürekli tadilatta gösterilip müşterilere nakit para karşılığı kiralandığı ve fatura kesilmediği, Öğretmen Evi’nde düzenlenen düğünlerin faturasının 5 bin liradan kesildiği, ancak düğün sahiplerinden bunun 3-4 katı para alındığı, 2016, 2017 ve 2019 yılları arasında doğrudan temin ya da ihale yoluyla yapılan malzeme alımı, tadilat, kafe yapım inşaatı, kuruma ait restaurant ve kafenin işletmeye verilmesi, kahvaltı alımı gibi çok sayıda ihale üzerinden yolsuzluk yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine aralarında eski Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı olan ve adının bir tecavüze karışmasından sonra istifa etmek zorunda kalan Öğretmen Evi müdürü Yunus Memiş’in de aralarında olduğu 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Radisson Blu otelinde Alattin Parlak ile kimliği belirsiz kişilerin yapmış olduğu toplantının ardından serbest bırakıldı. Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılan yolsuzluk nedeniyle açılan dava ise devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.