AKP’linin tacizine kıyafet gerekçesi 

Kadın Haberleri —

.

.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li Meclis üyesi Hasan Tüzün’ün iş başvurusu yapan S.S’yi önce taciz etti, ardından  hakaret ve tehditlerde bulundu.

S.S 13 Temmuz’da bir iş görüşmesi için gittiği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li Meclis üyesi Hasan Tüzün’ün taciz, hakaret ve tehditlerine maruz kaldı. Olayı Jinnews’e anlatan S.S, çocuğunu bırakacak kimsesi olmadığından iş başvurusuna çocuğuyla birlikte gittiğini aktardı. 

Sana harçlık veririm

Hasan Tüzün’ün ofisine girdiği andan itibaren tacizin başladığını kaydeden S.S “İşe ihtiyacım olmasaydı, orada kalmazdım” diyerek ekonomik yoksulluğun getirdiği çaresizliğe değindi.

Tüzün’ün ısrarı üzerine iş görüşmesi için başka bir odaya geçtiklerini belirten S.S, Tüzün’ün kendisine, “Gel benim ofisi kullan sana harçlık da veririm” dediğini belirtti. Hasan Tüzün’ün bu teklifini sinirlenerek red ettiğini dile getiren S.S o sırada Tüzün’e gelen bir telefon üzerine nefes alabilmek için pencereye yanaştığını ifade etti. Bu sırada tacize uğradığını belirten S.S., “Bağırmaya başladım ve kendisini itmeye çalıştım. Bütün bunlar benim oğlumun gözü önünde oldu” dedi.

.
AKP'Lİ HASAN TÜZÜN

Savcı 2 buçuk ay sonra ifade aldı

Şikayetçi olmak için gittiği karakolda Hasan Tüzün’ün ismini duyan polislerin durakladığını kaydeden S., 6 saat bekletildiğini söyledi. Şikayet başvurusundan 2 buçuk ay sonra savcının ifadeye çağırdığını aktaran S.S, savcının ifadesinde kıyafetlerine ilişkin sorular yönelttiğine dikkat çekti. S., şöyle devam etti: “Savcı bana olayın yaşandığı saati sordu. Ardından benim üzerimde olan kıyafeti göstererek, ‘Sen bu kıyafetle mi iş görüşmesine gittin? Sen neden pencere kenarına gidiyorsun?’ diye sordu. Adamın gelip beni taciz etmesi değil de benim neden pencere kenarına gittiğimi sorguluyor. Hasan Tüzün’ün orada beni öldürebilirdi.”

Tacize ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı

24 Aralık 2020 tarihinde de patronu Murat Keleş’in tacizine uğradığını belirten S.S., Keleş’in arkadaşı Mustafa Deniz’in de zorla alıkonulmada Keleş’e yardım ettiğini aktardı. Savcılığa yaptığı suç duyurusunda, savcının ‘delil yetersizliği’ nedeniyle “Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verdiğini resmi belge ile gösterdi. 
 
Dışarıya çıkmaya korkuyorum

Ülkede adaletin olmadığını, adaletin sadece güçlü insanlardan yana olduğunu belirten S., taciz olaylarına tanık olan 11 yaşındaki oğlunun psikolojisine değindi: “Ben oğlumu yanımda götürmek zorundayım. Çünkü bırakacağım kimse yok. Oğlum  ne zaman beni üzgün görse, hastalanıyor. Savcılara sormak istiyorum, tacizcileri tutuklamak için benim ölmemi mi bekliyorlar? Ben dışarıya çıkmaya korkuyorum. Neden peki? Kadın olduğum için mi?” diye sordu.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.