Aktif mücadele etmeliyiz

Kadın Haberleri —

'Kurdistan'dan dünyaya Jin jiyan azadî” paneli / LONDRA

'Kurdistan'dan dünyaya Jin jiyan azadî” paneli / LONDRA

  • Kadınların ataerkil zihniyete karşı verdiği mücadele, yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları Avrupa’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen 8 Mart panellerinde masaya yatırıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Londra Jiyan Kadın Meclisi'nin organizesiyle ''Kurdistan'dan dünyaya Jin jiyan azadî”  başlıklı bir panel düzenlendi.  

Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivisti Melike Yaşar, Latin Amerika Feminist Meclisi (FALA) temsilcisi Anahi Saravia, İranlı kadın hakları aktivisti, Siyasi Mahkumların Özgürleştirilmesi Kampanyası sözcüsü Shiva Mahbobi ve Afgan aktivist ve Dewa Trust Vakfı kurucusu Dewa Khan konuşmacı olarak katıldı.

Salona, Sakine Cansız, Emine Kara, Jîna Amînî ve Nagihan Akarsel gibi Kurdistan ve dünyada yaşamını yitiren kadın devrimcilerin fotoğrafları asıldı. Sık sık, “Jin jiyan azadî” sloganının atıldığı panelde, Kürt kadın hareketinin flamaları ile “Kurdistan’dan tüm dünyaya Jin jiyan azadî” asıldı.

Etkili mücadele gerekli

Açılış konuşmasını Jiyan Kadın Meclis’nin yaptığı panelde ilk olarak Latin Amerika Feminist Meclisi (FALA) adına Anahi Saravia bir konuşma yaptı. Sırasıyla konuşan panelistler geldikleri ülkenin ve kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Çözümün de konuşulduğu panelde, TJK-E) aktivisti Melike Yaşar, “Egemen erkek zihniyetinin biyolojinin ötesinde kendini gösteren tüm ifadelerine karşı aktif ve etkili bir şekilde mücadele etmeliyiz. Bu değişim olmadan toplumun özgürleşmesi mümkün olmayacaktır” dedi.

Panel soru ve cevap kısmıyla sona erdi.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği / OSNABRÜCK

 

Osnabrück’ta kadınlar buluştu

Almanya’nın Osnabrück kentinde Feministler, Kadın Evi, Afgan, Ukrayna, Kürt ve İranlı kadınların katılımıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Kadına yönelik şiddet, eşitsizlik ve ayrımcılığın tartışıldığı etkinlikte, kadınların birlikte mücadelesinin önemine vurgu yapıldı.

Buluşmaya katılan Osnabrück Kürt Kadın İnisiyatifi 6 Şubat’ta Kurdistan merkezli deprem hakkında hazırladığı broşürü katılımcılarla paylaştı ve İnisiyatif adına bir konuşma yaptı.

İnisiyatif adına yapılan konuşmada, Kürt kadınların bulundukları ülkelerde, Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında barış, eşitlik, adalet ve demokrasi arayışında olduğu belirtilerek, “Kadına yönelik şiddete ve hayatın her alanındaki eşitsizliklere karşı birlikte mücadele edelim” denildi. Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.