Alman basını, ülkede 62.435 vakanın ve 541 ölümün yaşandığı koronavirüs salgını ile mücadele için evde kalınması gerektiğine dikkat çekiyor. Gazete sütunlarına sağlık sisteminde yaşanan sorunlar ve kamusal alana getirilen sınırlamalar da taşındı. Gazete sayfalarında yer verilen kimi yorumlar ise şöyle:
Stuttgarter Zeitung:
"Henüz salgın zirve noktasına ulaşmadı. Şu anda tüm güçlerin virüsün bulaşmasını engellemeye ve sağlık sistemini mümkün olduğu kadar iyi hazırlamaya konsantre olması lazım. Buna paralel olarak ekonomik durumun kötüleşmesinden en çok etkilenenlere acil yardım organize edilmeli.”
Neue Osnabrücker Zeitung:
"Avrupa'da korona korkusu azaldı. Fakat donup kalmamalıyız. Koronavirüs dalgasının daha başındayız. Yeni virüs bulaşanların sayısı bu konudaki kararda etkili olacak. Durum sayılara göre değerlendirilmeli. O zamana kadar her vatandaşın ilk görevi evde kalmaktır. İtalya ve İspanya'nın deneyimleri bize yeterli bir uyarı olmalı."
Augsburger Allgemeine Zeitung:
"Federal Hükümet ve bakanlıklar korona krizi nedeniyle çalışma kapasitesini azalttı. Şu an gözde uygulama evden çalışma. Çok sayıda tek kişilik büro ve bir buçuk metre kuralının uygulanmasını mümkün kılan geniş koridorlar olmasına rağmen orada da memurlar evlerine gönderildi. Kalanlar koronavirüsle mücadele için görevlendirilenler. Bu temelde doğru bir uygulama. Ancak aynı ekonomide olduğu gibi burada da sorulması gereken: buna ne kadar dayanabiliriz?”
FRANKFURT