Hessen Eyaleti emniyet teşkilatı içindeki MİT ajanı başkomiser olayı gündemdeki yerini korurken Köln Emniyetinde görevli ve MİT’in şubesi gibi çalışan DİTİB ile yakın ilişkisi olan bir başkomiser dikkat çekiyor. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW)’deki bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre bu baş komiser hakkında da Alman güvenlik birimleri soruşturma dosyası hazırlıyor. ANF’nin yaptığı araştırmada Yazgan gibi bu emniyet görevlisi de DİTİB ve AKP’nin Almanya’daki kuruluşlarının has elemanı ve etkinliklerini kaçırmıyor. Üstelik bu baş komiserin Erdoğan’ın Almanya’daki “eli kolu“ AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun da ekibinde yer aldığı ve Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ile de yakın ilişkileri de dikkat çekiyor. ATİB’in özellikle Avusturya’da Erdoğan rejimi için yaptığı casusluk faaliyetleri geçtiğimiz Şubat ayında belgeleriyle ortaya çıkmıştı.  Milli Görüş’ün etkinliklerinez katılan söz konusu başkomiserin Köln ve çevresinde yaşayan Türk kökenli gençleri ısrarla polis yapmaya teşvik ediyor.


DKTM’ye baskını o organize etti

10 Nisan 2016 günü Erdoğan iktidarına bağlı çetelerin düzenlenmek istediği yürüyüş Kürtlere ve demokratlar tarafından engellenmişti. Ardından Türk faşistlerinin DTKM’ye saldıracağı bilgisini alan Kürtler ve dostları DKTM’de bir araya gelmişti.

Ancak garip bir şekilde Alman polisi derneğin bulunduğu sokağı ablukaya aldı, giriş çıkışları engelledi ve derneği basmak istedi.  Ancak dernek yöneticilere polise karşı çıktılar. Dernek yöneticileriyle tartışan ve onları ikna etmeye çalışan Türk kökenli bu emniyet görevlisi başarılı olamadı.

 12 Kasım 2016 günü ise yine Köln’de “Diktatörlüğe hayır, demokrasiye evet“ adıyla Erdoğan iktidarını protesto mitingi sonrası  söz konusu başkomiserin talimatyıla, polisler tek tek üst araması ve kimlik tespiti yaparak ve göstericileri numaralandırarak kimlik bilgilerini kaydetmesi dikkat çekmişti.   


Yazgan soruşturması belirsiz

MİT ile çalıştığı tespit edilen Türk kökenli Alman başkomiser Döndü Yazgan’ın Wiesbaden’deki “uyum polisi“ görevinden alındıktan sonra hakkında açılan soruşturmanın akıbeti bilinmiyor.  Hessen Eyaleti yetkilleri Yazgan yönelik sorularda topu birbirine atıyor. ANF’nin ulaştığı Emniyet müdürlüğü yetkilileri “Bu konunun muhatabı eyalet içişleri bakanlığı“ şeklinde konuştu.  İçişleri Bakanlığı basın sözcülüğü ise “Yazgan dosyasına HLKA (Hessen Eyalet Emniyet Teşkilatı) bakıyor, sorularınıza oraya yöneltin“. Fakat ismini vermek istemeyen bir HLKA yetkilisi „dosya içişleri bakanlığında“ demekle yetindi. 


 KÖLN/WİESBADEN