"DAİŞ’lileri getirin ve yargılayın"

Kadın Haberleri —

.

.

  • Almanya Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir’in verdiği bir soru önergesi üzerine, Ekim ayında 8 DAİŞ’li kadın ve 23 çocuğun getirildiği aktarıldı. Özdemir,  Jennifer W. davasını örnek göstererek, Alman vatandaşı DAİŞ’lilerin getirilip, yargılanmasını talep etti.

Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, Alman hükümetinden Rojava’daki Alman vatandaşı DAİŞ’lilerin Almanya’ya getirilip yargılanmasını talep etti. Özdemir, “Hamburg eyalet hükümeti, bunun için federal hükümete baskı yapmalı" dedi.

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun açıklamasına göre; Rojava ve Suriye’de, Hamburg’dan hala 5 erkek ve 3 kadın DAİŞ’li bulunuyor. Ocak 2020'den bu yana yaşları 24 ile 37 arasında değişen 4 DAİŞ’li çocukları ile birlikte Hamburg’a geri dönmüştü. Hamburg Senatosu, Hamburg Eyaleti Sol Parti Grup Eşbaşkanı, Cansu Özdemir’in soru önergesine verdiği yanıtta, DAİŞ’li kadınlarla ilgili ayrıntıları paylaştı. Buna göre;  37 yaşında çocuklu bir kadın DAİŞ’li dönüşte terör örgütü suçlamasıyla Frankfurt’ta tutuklandı. İki kadın DAİŞ’li de aynı şekilde Almanya’ya girişlerinde tutuklandı. 

8 DAİŞ’li ve 23 çocuğu

Alman devleti son dönemde çok sayıda DAİŞ’li kadını da çocuklarıyla birlikte ülkeye getirdi. Hamburg Senatosunun açıklamasına göre; Ekim ayı başında 8 DAİŞ’li kadın ve 23 çocuk Almanya’ya getirildi. 

DAİŞ vahşetinden yargılanmalılar

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Münih kentindeki bir mahkeme, Êzidî bir kız çocuğunun susuz bırakılarak ölüme terk edilmesine suç ortaklığı yapan Jennifer Wenisch isimli DAİŞ’li kadına 10 yıl hapis cezası verdi. DAİŞ’e gidenleri geri getirmenin hükümetin iddia ettiğinin aksine mümkün olduğunu belirten Cansu Özdemir, bu kararın da emsal olduğunu kaydetti. DAİŞ’e katılanların yargılanmasının önemine vurgu yapan Özdemir, "Jennifer W. davası, DAİŞ vahşetinden yasal olarak sorumlu tutulmalarının mümkün olduğunu gösteriyor” dedi.

HAMBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.