Katliama uğrayan Êzîdîler ve Hıristiyan halklar için yürüttükleri çalışmalarda başarılı sonuçlar elde ettiğini belirten Eisermann, Celle'de ilk anda 4 bin Euro toplandığını söyledi. Kendi işçilerini üç gün yardım kampanyası için seferber ettiğini söyleyen Eisermann, yanında yıllardan beri Êzîdî Kürtlerin çalıştığını da sözlerine ekledi.
Eisermann, Şengal'de yaşanan İnsanlık dramını duyduktan sonra insanlara yardım etme ihtiyacı duyduğunu belirtti. Eisermann, "Şengal'deki halka acilen yardım lazım. Bir ay sonra değil şimdi gerekiyor bu destek. Kıyafetlerden ziyade daha çok para yardımı gerekiyor. Profesyonel kurumların devreye girip ilaç, su ve yemek ihtiyacının giderilmesi için. Bu yüzden onlar için elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.
Eisermann, toplandığı tüm yardımları Kürdistan Êzîdîler Federasyonu'nun (FKÊ) başlattığı yardım kampanyasına dahil edecek.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA/HANNOVER