Alman Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinde ülkelere özgü güvenlik bölümünde Türkiye'ye ilişkin ifadeleri, Kürdistan'da artan çatışmaların ardından güncelleştirdi. Türkiye ve Kürdistan'da son bir aydır yaşanan çatışma ve şiddet olaylarını özetleyen bakanlık, 22 Ağustos'ta TAK'ın yaptığı açıklamaya dikkat çekti.
Antep'teki saldırı ve geçtiğimiz hafta İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıyı hatırlatan Alman Dışişleri Bakanlığı, militan grupların saldırı ihtimali yüzünden Türkiye'nin bütün bölgelerinin risk altında olduğunu bildirdi. Özellikle Kürt illerine gidecek vatandaşlarını ciddiye şekilde uyaran bakanlık şu hususlara dikkat edilmesini istedi: "Türk güvenlik güçleri ve PKK'liler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu bölgedeki illere gitmek büyük rizikolar taşıyor. PKK özellikle son dönemlerde saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. Aynı şekilde Türk hükümeti de operasyonlarını arttırdı. Türkiye'nin PKK noktalarına karşı sınır ötesi bir operasyonu yapma ihtimali de var. Bu yüzden bu bölgeye gidecekleri şu konularda uyarıyoruz; Toplu taşıma araçlarına binmeyin, karakol, askeri binalar, devlet daireleri ve kalabalık yerlerden uzak durun."
Bakanlık ayrıca vatandaşlarını Türkiye'deki sahtekarlıklar konusunda da uyardı. Türkiye'de kredi kartı hırsızlığının yaygın olduğuna dikkat çeken bakanlık "Banka otomatlarından para çekerken dikkatli olun" uyarısı yaptı.

PERWER YAŞ / ANF/BERLİN