Altın Küre Nomadland ve Borat'a

Kültür/Sanat Haberleri —

ALTIN KURE

ALTIN KURE

  • Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen 78. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu.

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen 78. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. “Nomadland”, dram kategorisinde en iyi film ödülüne değer görülürken, filmin yönetmeni Chloé Zhao ise Altın Küre’de en iyi yönetmen ödülünü kazandı.

Sacha Baron Cohen imzalı “Borat Subsequent Moviefilm”, müzikal/komedi dalında en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödüllerine değer görüldü. Netflix yapımı  “The Crown” dizisi ise geceden dört ödülle ayrıldı.

Salgın koşulları nedeniyle Altın Küre ödül töreni bu yıl kısıtlı sayıda seyirciyle, iki farklı şehirden yapılan yayınla düzenlendi.

 

Chloé Zhao en iyi yönetmen

Frances McDormand’ın başrolde olduğu  “Nomadland” filmi drama dalında en iyi film ödülünü kazanırken, filmin yönetmen koltuğunda oturan Chloé Zhao da en iyi yönetmen ödülüne değer görüldü. Zhao, ödül konuşmasında şunları söyledi:

“Film çekmeye ve hikayeler anlatmaya âşık oldum çünkü bize birlikte gülme ve ağlama, birbirimizden bir şeyler öğrenme ve birbirimize daha fazla şefkat gösterme şansı verdi. Bu yüzden, yaptığım şeyi mümkün kılan herkese teşekkür ederim.

 

Baron Cohen’den eleştiri

Müzikal/komedi dalında en iyi film ödülü ise “Borat Subsequent Moviefilm”in oldu. Filmin başrol oyuncusu Sacha Baron Cohen, bu dalda en iyi erkek oyuncu ödülüne değer görüldü.

Cohen ödül konuşmasında, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin hiç siyah üyesinin olmamasına atıfta bulunarak, “Tüm beyaz HFPA üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Bu yıl Altın Küre ödüllerinde en çok adaylık alan David Fincher imzalı “ Mank” ise hiçbir ödül kazanamadı. FRANKFURT

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.