Amed'de kadın zinciri eylemi

Kadın Haberleri —

.

.

  • İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki göstermek amacıyla alanlara çıkan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Özgür yaşamı örmekten asla vazgeçmeyecek, eril iktidarınızı yıkacağız” dedi.

AMED

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin günlerdir alanları terk etmeyen kadınlar, pazar günü pek çok ilde bir araya gelerek kararı protesto etti.
Dicle Amed Kadın Platformu (DKAP), İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Dağkapı Meydanı’nda kadın zinciri eylemi yaptı. Açıklama öncesi Dağkapı Meydanı polis ablukasına alındı. Katledilen kadınların isimlerinin yer aldığı zincirde kadınlar sık sık, “Jin Jiyan Azadî”, “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor” sloganları attı.
DAKP adına açıklamayı okuyan Rosa Kadın Derneği’nden Gülistan Nazlıer, Türkiye’nin dört bir yanından kadın cinayetlerinin artık bir çeteleye dönüştüğüne işaret ederek, ikadına karşı şiddetin, kırım boyutuna vardığını belirtti.

Sözleşme özgürlük belgesidir

Sözleşmenin geri çekilmesine karşı Türk Meclisi’ni ve tüm sorumluları göreve çağıran Nazlıer, “İstanbul Sözleşmesini uygulayın. Sözleşme yürürlüktedir. Biz kadınlar bu kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi kadının hak ve özgürlük belgesidir” ifadelerini kullandı.

İktidarınızı yıkacağız

Kararın hukuki olmadığını, hukukun üstünlüğüne ve anayasaya aykırılığını vurgulayan Nazlıer, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir! Korkmuyoruz, asıl siz daha çok korkmalısınız! Adalet isteğimizden, eşitlik mücadelemizden ve özgür yaşamı örmekten asla vazgeçmeyecek, sizin eril iktidarınızı yıkacağız.”

Zılgıt ve alkışlarla son bulan açıklamanın ardından kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğini anlatan bildiriler dağıttı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.