Amedspor'dan uyuşturucuya Barikat!

Toplum/Yaşam Haberleri —

Amedspor taraftar grubu Barikat

Amedspor taraftar grubu Barikat

  • Amed'de bir süre önce geniş katılımla uyuşturucuya karşı kampanya başlatan Amedspor taraftar grupları Barikat ve Mor Barikat, "Uyuşturucuya karşı barikat ol' sloganı ile mahalle mahalle, ev ev dolaşarak yurttaşları uyuşturucuya karşı bilgilendiriyor.

MUSTAFA DOĞAN / AMED

Son yıllarda uyuşturucu yaşının giderek düştüğü, özellikle esrar ham maddesine kolay ulaşılabilir olması ve sokaklarda uyuşturucu kullanımının gözle görülür derecede artması Amedspor taraftar gruplarını harekete geçirdi. Erkek taraftar grubu Barikat ve kadın taraftar grubu Mor Barikat tarafından uyuşturucuya karşı geniş kapsamlı kampanya başlatıldı. Uyuşturucunun toplumsal bilince zarar vermesi nedeniyle böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyduklarını kaydeden Barikat taraftar grubu sözcüsü Hidayet Akboğa, kampanyalarının süresiz olduğunu söyledi.

 

Barikat taraftar grubu sözcüsü Hidayet Akboğa

 

'Sadece Amed'de değil'

Uyuşturucuya karşı kampanyaya ihtiyaç duyulmasının temel nedenini, Kürt coğrafyasında uyuşturucu kullanımı ve tedarikinin çok kolay noktaya gelmiş olması, kolay erişilebilir olması, toplumsal bilince zarar vermesi ve geleceklerini tehdit altına alması olduğunu vurgulayan Akboğa, "Uyuşturucu kullanımı Amed kentimizde ciddi tehlike boyutuna gelmiş durumda, sadece Amed değil coğrafyamızın genelinde bu yayılım gözle görülür şekilde hissedilmekte" dedi. 

 

 

‘Yok olana kadar'

Akboğa, kampanya öncesi ilk etapta Amed Seyrantepe mahallesindeki gençlerle buluşarak fikir alışverişi yaptıklarını ve taraftar gruplarının bu kampanyayı her yerde anlattıklarını belirterek şunları söyledi: "İlk olarak sosyal medyada gündem çalışması yapıldı, ardından belirlenen bir mahalle ziyaret edildi, bu gelişmeler basınla paylaşıldı. Basının da desteğiyle kampanyamız ilgi görmeye başladı. Son olarak Amedspor Taraftarlar Derneği'nin uyuşturucu karşıtı bir halı saha turnuvası oldu. Turnuvaya, Barikat & Mor Barikat grupları olarak katılıp destek verdik. Bu kampanyamızın bir süresi yok, uyuşturucu ve benzeri gibi toplumu zehirleyen faktörler yok olana kadar kampanyalarımız devam edecek.”

 

 

'Mahalle mahalle, ev ev gezeceğiz'

Akboğa, Amedspor'un maçlarının oynadığı statta "Uyuşturucuya Karşı Barikat Ol" pankartı açıldığını, aynı pankartın Amedspor Taraftarlar Derneği'nin düzenlendiği etkinliklerde de açıldığını ve şimdi de gençleri bilinçlendirmek amacıyla el broşürleri ve afiş hazırlama çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Mahalle mahalle, ev ev gezeceğiz. Olumlu olarak birçok dönüşler aldık, almaya da devam ediyoruz, bu olumlu dönüşler bizleri motive ediyor. Olumsuz olarak direkt olmasa da dolaylı yoldan ufak çaplı tehditler aldık. Arkadaşlarımız aracılığıyla, 'Böyle işlere girmesinler, başları belaya girer, bunların alanı taraftarlık ne diye uyuşturucu gibi konulara giriyorlar' tarzında olumsuz bazı dönüşler oldu fakat bizler için anlamsız dönüşler bunlar. Kampanyamız kesintisiz olarak sürecektir" şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.