Ana Jet Üssü ilk kez vuruldu

  •  Türk ordusunun ‘sınır içi ve sınır ötesi’ hava saldırılarının komuta merkezi olan 8. Ana Jet Üssü, ilk kez gerillalar tarafından vuruldu. Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, önceki gece, havadan hedef alan eylemler yaptı.
  •  Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde her gün onlarca savaş uçağının kalkış yaptığı pistte büyük bir çukur oluştu. Saat 11.00’e kadar savaş uçakları kalkış yapamadı. Öğlen saatlerinde kalkış yapan 2 uçak ise ise sivil havaalanı pistini kullandı.

 

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 8. Ana Jet Üssü’nü vurdu.

Salgın tedbirleri kapsamında dün saat 21.00’de başlayan sokağa çıkma yasağıyla Amed’de başlayan sessizlik, gece saat 00.30’te 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde yaşanan 2 ayrı büyük patlamayla bozuldu. Kentin tamamından duyulan patlamalarla birlikte yoğun ambulans, itfaiye ve zırhlı araç trafiği yaşandı. İlk dakikalarda nedeni bilinmeyen patlamanın, yarım saat sonra 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’na yönelik hava saldırısı olduğu anlaşıldı. Havadan üsse gerçekleştirilen eylemler sonucu meydana gelen patlamalarda, özellikle üs çevresindeki binalarda sarsıntı meydana geldi.

Ambulanslar konvoyu

Üs çevresindeki binalarda ikamet eden yurttaşlar, çok büyük iki ayrı patlama yaşandığını, beraberinde silah seslerinin geldiğini belirterek, saldırının ardından siren sesleriyle ambulans ve itfaiye araçlarının konvoy halinde üsse giriş yaptığını kaydetti. 

Tüm ışıkları söndü

 Patlamanın ardından üsteki tüm ışıklar söndürüldüğü, daha sonra bölgeye intikal eden zırhlı polis araçlarından 8.  Ana Jet Üs Komutanlığı karşısındaki binalara “ışıkları söndürün” uyarısı yapıldığı belirtildi. 

Yine yalan söylediler

 Türk İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Türk Savunma Bakanlığı’ndan art arda “Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulduğu ve maket uçakların etkisiz hale getirildiği” açıklaması yapıldı, ancak hava üssünde  bir tahribat yaşanıp yaşanmadığı konusunda bilgi paylaşılmadı. 

Saat 11.00’e kadar uçak kalkmadı

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde her gün onlarca savaş uçağının kalkış yaptığı pistte büyük bir çukur oluştu. Üsse yapılan saldırının ardından saat 11.00’e kadar savaş uçaklarının kalkış yapamaması dikkat çekti. Öğlen saatlerinde kalkış yapan 2 uçağın ise sivil hava alanın pistini kullandığı belirtildi. 

Üs girişinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, saldırıyla ilgili incelemelerin yapıldığı, telefon sinyallerinin araştırıldığı belirtildi. Twitter’dan @merkezbanks adlı kullanıcının saldırı anına dair paylaştığı görüntüde, drone uçuşunun ardından patlama sesi duyuluyor.

HPG eylemi üstlendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem üstelenildi ve şunları ifade edildi: eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi: “Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 19 Mayıs gecesi işgalci Türk ordusunun Amed’de bulunan 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı’na dönük başarılı eylemler gerçekleştirdi. Büyük bir etki yaratan ve sonuç alıcı bir biçimde gerçekleşen bu eylemler, sömürgeci Türk devletini ve yetkililerini büyük bir panik içerisine koydu. Bu eylemlere ait detaylı bilgiler daha sonra yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.”  BEHDÎNAN

 

F-16 düşürülmüştü, 5 yıldır rapor yok

Sınır içi ve sınır ötesi hava operasyonlarının komuta merkezi olan 8. Ana Jet Üssü’ne ilk kez böyle bir eylem yapılıyor.  12 Aralık 2016’da kalkış yapan F-16 tipi savaş uçağı, piste iniş yaptığı sırada Yeşildere Mahallesi kırsalında düşürülmüştü. Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamalarda, uçağın bilinmeyen bir sebepten düştüğü ileri sürülmüştü. İki gün sonra açıklama yapan HPG, uçağın kendilerine bağlı bir birim tarafından “özel yöntemler” ile düşürüldüğünü açıklamıştı. F-16’nın düştüğü Yeşildere sakinleri uçağın düşürüldüğünü doğrularken, aradan geçen 5 yıla rağmen kaza kırım raporu açıklanmadı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.