Artsakh yolunda çatışma

Dünya Haberleri —

Ermenistan'ın Tegh sınır köyü

Ermenistan'ın Tegh sınır köyü

  • Ermenistan'ın Syunik Eyaletine bağlı Tegh sınır köyünde çarşamba günü yerel saat ile 12:50’de çatışma çıktı. Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmada her iki taraftan da 3’er asker yaşamını yitirdi. 

Ermenistan’ı Artskh’a (Dağlık Karabağ) bağlayan koridor hattının Ermenistan tarafında bulunan Tegh köyü yakınlarında Ermenistan askeri gücüne saldırı gerçekleşti. Ateşkes hattı üzerinde altyapı çalışması yürüten Ermenistan askerlerine dönük saldırının video kayıtlarını yayınlayan News.am sitesi ateşkesin ihlal anını belgeledi. Yaşanan çatışma dolayısı ile taraflar karşılıklı suçlamalar yöneltirken Ermenistan ve Azerbaycan 3’er askerinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Erivan ve Bakü hükümetleri Salı günü Dağlık Karabağ bölgesi yakınlarında meydana gelen olayla ilgili olarak birbirlerini suçladı.
Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan askerlerinin inşaat çalışması yapan Ermeni askerlerine ateş açtığını ileri sürerken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise kendi askerlerine Ermeni askerleri tarafından ateş açıldığını iddia etti.

Çatışmalar Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasındaki tek karayolu bağlantısı olan ihtilaflı Laçin koridoru yakınlarında meydana geldi.
Laçin Koridoru Aralık ayında Azerbaycanlılar tarafından bloke edilince iki ülke arasındaki gerilim yeniden artmıştı. Yolu kapatan Azerbaycanlı göstericiler iklim koruma aktivistleri olduklarını iddia etmişler ancak Ermenistan Azerilerin eyleminin arkasında Bakü hükümetinin bulunduğunu savunmuştu. Bakü Hükümetinden yapılan açıklamada ise göstericilerin haklı oldukları, Ermenilerin bölgede yasa dışı madencilik yaptığı belirtilmişti.ERİVAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.