Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından HPG'lilerin Demokratik Çözüm Yürüyüşü sürecini izlemek amacıyla Gundikê Melê beldesinde yaklaşık bir aydan bu yana açılan çözüm çadırına Pazar akşamı askerler tarafından baskın düzenlenmişti. Baskının ardından ise, yüzlerce yurttaş çadırda sabahlayarak nöbet tuttu. Dün de, çok sayıda Kürdistanlı çadırın bulunduğu bölgede asker baskınını protesto etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Şirnex'e bağlı ilçe, belde ve çevre köylerden çok sayıda kişi çözüm çadırı önünde biraraya geldi. Askerlerin yaptığı baskında el koydukları bayrak ve flamaların yerine, çadırlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mahsun Korkmaz (Agit) ve Demokratik Konfederalizm bayrakları asıldı. Daha sonra çadıra yapılan saldırıyı kınamak amacıyla BDP PM üyesi Rabia Tekas tarafından bir açıklama yapıldı.

'Süreç sabote edilmek istendi'
Tekas, Türkiye devletinin şu ana kadar çözüm adına bağlayıcı bir adım atmadığını ifade ederek, "Her an provokasyona açık bir tutum sergilenmektedir. Ne yazık ki; Türk devleti iki gün önce çadırımıza baskın yaparak, pankart ve flamaları bahane ederek süreci sabote etmek istedi. Fakat Botan halkı buna izin vermeyerek çadırına sahip çıktı. Biz de bu süreçte gerillanın başlatmış olduğu özgürlük yürüyüşünün destekçisi ve takipçisiyiz" dedi. Tekas, çadır eyleminin ayın 20'sine kadar süreceğini dile getirdi. Eylem, alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.
Öte yandan EMEP Dêrsim İl Örgütü üyeleri de,  Dêrsim'in Rojnek yol ayrımında kurulan çözüm çadırını ziyaret etti. EMEP'lileri çadırda Barış Anneleri, BDP Dêrsim il yöneticileri ve çok sayıda kişi karşıladı. Sloganlar eşliğinde çadıra geçen EMEP'liler burada yurttaşlarla sohbet etti.  
DİHA/HABER MERKEZİ