Asker cenazelerini parçaladı

HPG, YJA-Star gerillaları

HPG, YJA-Star gerillaları

  • Türk ordusunun çıkmazdan kurtulmak için saldırılarını yayma çabası da sonuç vermiyor. Gerillanın 14 Temmuz Direnişi ruhuyla düzenlediği eylemlerde 32 Türk askeri öldürüldü, 2’si de yaralandı.
  • Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki öldürülen 6 Türk askerinin cenazesinin bulunduğu alan, saldırı helikopteri, obüsler ve 10 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. Parçalanan cenazeler, alanda bırakıldı.

Türk ordusu, Direniş Alanları'nı 34 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 6 kez savaş uçaklarıyla, onlarca kez de saldırı helikopterleri ve obüslerle bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 32 Türk askerini öldürdü. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 7 Temmuz 10.35 ve 11.10 saatlerinde Şehîd Umîd savaş mevzileri etrafındaki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurup 2'sini öldürdü, 2'sini de yaraladı. 
* Kokerê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine 7 Temmuz 12.30-17.00 saatleri arasında girmek isteyen Türk askerlerine el bombaları ve ferdi silahlarla müdühale edildi. Askerler, geri çekilmek zorunda kaldı. 
* Çemço Direniş Alanı üzerindeki 1 dron, 7 Temmuz saat 17.00’de vurularak darbelendi. 
* Karker Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 8 Temmuz saat 05.50’de ağır ve ferdi silahlarlavuruldu; 2'si öldürüldü, 2'si yaralandı.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Sêdarê’deki Türk askerleri, 5 ve 6 Temmuz’da Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 12 defa sabotaj taktiğiyle vuruldu; 12'si öldürüldü. 
* YJA Star gerillaları, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini 7 Temmuz 03.15 ve 19.30 saatlerinde 2 defa suikast taktiğiyle vurarak 2'sini öldürdü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerine doğru 7 Temmuz’da öğle saatlerinde ilerlemek isteyen Türk askerleri, 3 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; 7'si öldürüldü. Türk ordusu, akşam saatlerinde kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırabildi.
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz’da denetim altına alındıktan sonra saat 10.20’de 3 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; 6'sı öldürüldü. Eylemin ardından işgalci Türk ordusu, asker cenazelerinin bulunduğu eylem alanını saldırı helikopteri, obüsler ve 10 kez de savaş uçaklarıyla bombalayarak cenazeleri tamamen imha etmek istedi. Parçalanan cenazeler, alanda bırakıldı.
* YJA Star gerillaları, Girê Cûdî Direniş alanındaki Türk askerlerini, 7 Temmuz saat 16.50’de suikast taktiğiyle vurarak 1'ini öldürdü. 
* Girê FM ve Girê Amediyê'ye 7 Temmuz’da indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterler, ağır silahlarla yoğun ateş altına alındı. Darbelenen 2 helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 7 ve 8 Temmuz'da Werxelê, Karker, Kokerê, Şehîd Şahîn ve Girê Cûdî Direniş Alanlarını 34 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı. 
Garê’ye bağlı Dola Mehranê ve Zap’a bağlı Sîda, Saca ve Çemço alanları, 7 Temmuz’da 6 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Girê Hakkarî, Girê Şehîd Piling, Girê Şehîd Pîrdoxan, Girê Amediyê, Qada Navîn, Girê Cûdî alanları; Zap’a bağlı Kurojahro, Saca, Girê Mamreş, Şehîd Dîdar, Şehîd Harûn, Şehîd Tolhildan alanları ile Avaşîn’e bağlı Werxelê Alanı, 7 ve 8 Temmuz’da saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

Hakkari'de hastanelere asker cenazesi akıyor

Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşta öldürülen  çok sayıda asker cenazesi Hakkari’deki hastanelere getirildi. Son dört gün içerisinde 27 cenaze daha Hakkari merkez ve Gever ilçesinde bulunan hastanelere getirildi; Selahattin Eyyubi Havaalanı'ndan kargo uçaklarıyla memleketlerine gönderildi. Korucular, yoğun çatışmalar nedeniyle birçok cenazenin günlerce arazide kaldığını; yaralanan askerlerden 150’sinin Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda tedavi edildiğini aktardı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.