Askerleri onar onar azalıyor

  •  Türk ordusunun ağır bombardımanına ve kimyasal saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt verdi. Son öylemlerde 22 Türk askeri daha savaş dışı bırakıldı. 

Gerilla hava savunma eylemlerinden saldırıya, ağır silah eylemlerinden göğüs göğüse çatışmaya kadar birçok taktiği iç içe uygulayarak 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde sonuç alıcı eylemler gerçekleştirdi. Türk ordusu ise direniş alanları yüzlerce kez obüslerle, 41 kez savaş uçaklarıyla bombaladı ama sonuç alamadı. Bunun üzerin savaş mevzilerine karşı yoğun bir şekilde kimyasal silah kullandı. Gerilla, bütünbunlara rağmen ağır darbeler vurmaya devam etti; 8 Türk askerini öldürdü, 9’unu yaraladı. Ayrıca 2 mobesse kamera sistemi, 1 fotokapan ve 1 hareket sensörü imha edildi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

*  Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine 9 Mayıs günü saat 12.45’te saldırmak isteyen Türk askerlerine müdahale edildi. Sonuç alamayan Türk askerleri, saat 13.30’da tekrar savaş mevzilerine yöneldi. Gerilla, ferdi silahlarla müdahale edince bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı gün saat 14.40’ta patlayıcılarla savaş mevzilerine saldırmak isteyen Türk askerleri, ağır silahların yanı sıra suikast taktiğiyle de vuruldu; 2’si öldürüldü, 5’i ise yaralandı. 

*  Gerilla, 9 Mayıs günü saat 16.50’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde konumlanmak isteyen Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu. Türk askerleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı gün Werxelê Direniş Alanı’na Türk ordusu tarafından yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi, 1 adet fotokapan ve 1 adet hareket sensörü, YJA Star gerillaları tarafından imha edildi. 

*  Sonuçsuz kalan Türk ordusu, 9 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine karşı kimyasal silahlar kullandı. 

Zap Bölgesi

* Türk ordusu, 9 Mayıs günü 09.30-14.00 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini yoğun bir şekilde kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Gerillanın ferdi silahlarla müdahalesi sonucu yoğun çatışmalar yaşandı ve Türk tarafı bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı gün saat 16.00’da alana yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi imha edildi. 

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine 9 Mayıs günü sabah saatlerinde 2 kez patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

* Buradaki Türk askerleri aynı gün saat 10.30’da ağır silahlarla vuruldu, ancak kayıpları tespit edilemedi. 

* Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 8 Mayıs günü saat 12.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü. 

* Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 9 Mayıs günü saat 17.40’ta suikast taktiğiyl vuruldu; 1’i öldürüldü. 

* Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan Türk askerleri, 9 Mayıs günü saat 12.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi ve 1 asker öldürüldü. 

* Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 9 Mayıs günü saat 16.30’da Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine bir eylem düzenledi. Hedeflenen askerler havadan tam isabetle vuruldu; 3’ü öldürüldü, 4’ü ise yaralandı. 

Düşmana hizmet etmeyin

BİM, Türk devletinin Botan’ın Besta bölgesinde bulunan Mêrgûmar alanına askeri amaçla yol yapmak, işgal ve sömürüsünü daha da derinleştirmek istediğini belirtitği açıklamasında, “Türk devleti bu amacını gerçekleştirebilmek için kimi kontra çevrelerini kullanmakta ve Mêrgûmar alanındaki ağaçları bunlara kestirmektedir. Hiç kimse Kürdistan’ı işgale, talana ve sömürüye yol açan düşman politikalarına hizmet etmemeli. Kürdistan coğrafyasını katletmekten vazgeçmelidir. Bu suçtan vazgeçmeyerek faaliyetlerini devam ettiren ve düşmana hizmet eden kontralar güçlerimizin hedefi olacaktır” dedi. 

Yoğun bombardıman

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanları devam ediyor; 7-10 Mayıs tarihleri arasında Avaşîn, Metîna ve Zap alanları savaş uçaklarıyla 41 kez bombalandı. Ayrıntıları şöyle:

*  Zap’a bağlı Gundê Fila, Girê Amediye, Girê FM ve Girê Cûdî alanları, 12 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı gün Girê FM ve Girê Cûdî, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı. 

*  Metîna’ya bağlı Girê Hakkarî, 4 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı gün gece saatlerinde alan, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı. 

* Zap’a bağlı Saca, Karker, Ava Zapê çevresi, Girê Şehîd Fedakar, Şikefta Birîndara ve Kurêjahro Direniş Alanları, 7, 8, 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde savaş uçaklarıyla 23 kez bombalan.

* Çemço alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.  BEHDİNAN

 

Sîrê üssünde 5’i eksildi

Şehit Bedran Gundikremo Birliği timleri, 9 Mayıs günü saat 13.40’ta işgalci Türk devletinin Şêladizê’ye bağlı Sîrê’deki askeri üssünü vurdu. Tank mevzisi yapmaya çalışan 5 Türk askeri hedef alındı. Eylemde 3’ü öldü, 2’si ise yaralandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.