Aslı Filiz’in ilk kişisel sergisi açıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Sanatçı Aslı Filiz, Almanya’nın Hamburg kentinde ilk kişisel sergisini “Mezopotamya Renkli” adıyla açtı. 1 Nisan’a kadar açık olacak olan sergi Kürdistan’daki direnişi, acıları ve çok renkliliği gözler önüne seriyor.

Sanatçı Aslı Filiz’in ilk kişisel sergisi Almanya’nın Hamburg kentindeki Itzehoe Kulturhof’ta sanatseverler ile buluştu. 

1 Nisan’a kadar açık olacak sergi “Mezopotamya Renkleri” adını taşıyor. Hamburg Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenimine devam eden Filiz sergide; Eli Belinde Kilim Motifi, Gılgamış, 4 Kadın 4 Toprak, Musa Anter, Zerdüştçülük, Şamanizm, Dersim’in Kayıp Kızları, Garibe Gezer’in Direnişi adlı sanatsal çalışmalarını sergiliyor. 

Kürt tarihi ve mitolojisi

Açılışta konuşan Filiz, “Genelde Mezopotamya tarihini, özelde Kürt tarihini ve mitolojisini çalıştım. Umuyorum yapmış olduğum sanatsal çalışmalarımın renkleri ile sizlere sevinçleri, hüzünleri, katliamları ve direnişleri yansıtabilmişimdir” dedi. 

Geliri Garibe’nin ailesine

Sergi için katkıda bulunanlara ve konuklara teşekkürlerini ileten Yıldız, “Garibe Gezer’in Direnişi” adlı sanatsal çalışmasından gelecek olan geliri Garibe’nin ailesine hediye etmek istediğini belirtti. 

Sergi açılışında soprano Leman Stehn gitar, dengbej Hozan Benav ise saz eşliğinde direniş şarkıları söyledi.

Üç ay sürecek

Çok sayıda Alman ve Türkiyeli sanatçının da katıldığı sergide, Filiz’in de üyesi olduğu Avakino Film Kolektifi ekibi ve Hamburg Kürt Film Festivali ekibi de sanatçıyı yalnız bırakmadı.   

Aslı Filiz'in 3 ay sürecek “Mezopotamya Renkleri” sergisi boyunca, sanatçı ve eğitimci Leman Stehn’in küratörlüğünde, konser, kitap okuma, tiyatro, film/panel, katılımcı yaratıcılık ve kişilik geliştirici transkültürel temelli atölye çalışmaları organize edilecek.

 

HAMBURG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.