Asya'ya ev hapsi

Kadın Haberleri —

Serkan Erdoğan

Serkan Erdoğan

  • Çocuklarına tecavüz eden babayı, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılan anne Asya Dizlek, ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edildi. Dizlek bir yıldır cezaevindeydi.

Toplumsal çürüme, kadın ve çocuğa yönelik suçlarda cezasızlık Türkiye’de suç oranlarını arttırdı. Bugün de İzmir’de görülen bir davada hem toplumsal çürümüşlük, hem de yargının ve faillerin avukatlarının içerisine girdi çirkefliği yeniden gün yüzene çıkardı.

İki çocuğuna sistematik olarak tecavüzde bulunan Serkan Erdoğan isimli erkek “çocuğa nitelikli cinsel istismar”, “hakaret” ve “darp” suçlamalarıyla tutuklu yargılandığı, fail erkeğe  öz savunmada bulunarak yaralayan çocukların annesi Asya Dizlek’in ise “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davanın 5’inci duruşması Bayraklı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu yargılanan Asya Dizlek ve taraf avukatları hazır bulunurken duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da (KCDP) takip etti.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada mahkeme başkanı bir önceki celse Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından istenen ses kayıtlarının dökümü ve bilirkişi raporunun gelmediğini belirterek söz konusu kayıtların gelecek celse dinlenilmesi önerisinde bulundu. 

Failin pişkin avukatı

Fail erkeğin avukatı ilk duruşmadan beri ses kayıtlarının gelmesine rağmen kayıtların ulaşmadığını dolayısıyla İstanbul ATK’ye tenkit yazısı yazılmasını talep etti. Avukat ayrıca Asya Dizlek’in suçu işlediğine dair tüm delillerin toplandığını öne sürerek hakkında karar verilmesini talep etti.  

Asya’nın avukatı ev hapsi talep etti

Ardından söz verilen Asya Dizlek, 12 aydır tutuklu bulunduğunu, kendisi cezaevindeyken çocuklarının zarar gördüğünü ifade etti. Asya’nın avukatı ise müvekkilinin çocuklarının suça sürüklendiğini, çocukların öz babalarının istismarını ortaya koyan tutarlı beyanlarının bulunduğunu belirterek Asya’nın çocuklarının yanında olabilmesi için ev hapsi ile tahliye edilmesini talep etti. 

Avukat ayrıca ses kayıtlarında geçen erkek sesinin, fail erkeğe ait olduğuna dair 25 Aralık 2020 Aile İçi Şiddet Bürosu Bilirkişi Raporu’nun bulunduğunu, ses kayıtlarında geçen ve mahkemede dinlenen tanık H.,’nin de bunu onayladığını belirterek fail erkeğin suçunun sabit olduğunu belirtti.

Ev hapsi ile tahliye edildi 

Verilen aranın ardından fail erkek Serkan Eroğlu’nun tutukluluk halinin devamına, ATK raporunun beklenmesine ve Asya’nın ev hapsi verilerek cezaevinden tahliyesine karar verildi.  Bir sonraki duruşma 11 Kasım’a ertelendi.

JINNEWS

  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.