Şengal ve Rojava'da IŞİD çetelerinin saldırılarına dikkat çekmek amacı ile Almanya'nın Aurich kentinde Salı günü çadır açıldı. Eylemin üç gün süreceğini belirten Kürdistanlılar, bugün eylemi sonlandıracak.  Çadırda nöbet tutan Êzîdî Kürt Seydi Dişli, "Êzîdî halkımız uyanmalı. İslam ve insanlık düşmanı IŞİD'e karşı birlikte hareket etmeli. Şengal ve Rojava direnişlerine destek olunması gerekmektedir" dedi.

Nöbet eyleminde yer alan Fatma Saka ise şunları söyledi: "Êzîdî halkımız, İslam'ı düşman olarak görmemeli aksine şimdiye kadar Şengal'i savunmaya gidenlerin çoğunluğu Müslüman Kürtler olduğu unutulmamalı. Katliamları gerçekleştirenler İslam, Kürt ve insanlık düşmanı çetelerdir. Bunlara karşı birlikte mücadele etmeliyiz."
Çadır nöbeti eylemi ağırlıklı olarak Aurich'teki Kürdistanlı gençler tarafından sürdürülürken, eylem bugün akşam saatlerinde sona erecek.


NECMETTİN İÇİÐER/AURICH