Avrupa kentlerinde ‘Jin jiyan azadî’ yankılandı

Kadın Haberleri —

Frankfurt/foto:Deniz Babir

Frankfurt/foto:Deniz Babir

  • Avrupa’da yaşayan Kürt kadınları, ‘Jin jiyan azadî’ sloganlarıyla birçok kentte kutlama gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın direnişini sahiplendiklerini bir kez daha hatırlatarak, Kürt soykırımına karşı evrensel mücadele çağrısı yaptı. 

Kürt kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Avrupa’nın birçok kentinde alanlara çıktı. Almanya’nın Düsseldorf, Berlin, Darmstadt, Bielefeld, Frankfurt, Mannheim, Saarbrücken kentleri ile Belçika’nın Liege kentinde TJK-E öncülüğünde kutlama yapan kadınlar, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ yazılı pankartlarla yürüdü. Alman kadınlar ve feministler de etkinliklere destek vererek, “Kadının savaşı sizin savaşınızı sonlandıracak” şiarıyla miting düzenledi.

Öte yandan, Londra ve Zürih’te de aynı coşkuyla sokakları baharın rengine büründüren kadınlar, nerede olursa olsun halkının davasını sahipleneceğinin mesajını verdi. Avrupa’daki farklı eylemlerde öne çıkan ortak nokta ise Paris’te katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan ile Evîn Goyî’nin fotoğrafları oldu. Kadınlar, fotoğraflarla hem Saraların direnişini sürdüreceğini hem de katliamı unutmayacakları mesajını veriyor. FRANKFURT

BERLİN/Hakan Türkmen

 

 

BERLİN/Hakan Türkmen

 

BIELEFELD/Murat Mang

 

DARMSTADT/Deniz Babir
FRANKFURT/Deniz Babir
Liege
MANNHEIM
PARİS

 

SAARBRÜCKEN

 

ZURICH

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.