Avrupa’da ölümcül sıcaklar

Toplum/Yaşam Haberleri —

Yangın

Yangın

  • Aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarmların verildiği Avrupa ve Amerika orman yangınlarıyla savaşıyor. Aşırı sıcaklar, Avrupa’nın güneyini de etkisi altına almış durumda.

Aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarmların verildiği Avrupa ve Amerika orman yangınlarıyla savaşıyor. Aşırı sıcaklar, Avrupa’nın güneyini de etkisi altına almış durumda.

İspanya’da 3 Temmuz’dan bu yana 70 bin 354 hektar arazi orman yangınlarında yandı. Bu sayının, 2021 boyunca yanan 75 bin 548 hektarla hemen hemen aynı olduğuna dikkat çekildi.

İspanyol EFE ajansı İspanya ve Portekiz’de aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısının 300'ü geçtiğini bildirdi.

İtalya’da alarm

İtalya’da etkili olan aşırı sıcaklar sebebiyle başkent Roma, Milano ve Floransa’nın da olduğu 10 kentte turuncu alarm verildi. Hafta sonu bazı noktalarda 35-36 derecelerde seyredecek hava sıcaklığının hafta ortasında 40 ila 42 dereceleri bulacağı belirtildi. Amerika’da ise 19 eyalette son bir ayda bin 310 farklı noktada orman yangını çıktı ve bunlardan 293'ü halen devam ediyor.

Almanya 41 dereceyi bulacak

Almanya'da yetkililer gelecek hafta için aşırı sıcak uyarısında bulundular. Hafta içinde sıcaklıkların 41 dereceyi bulabileceği, bu nedenle dikkatli davranılması istendi. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.