Avukatlardan görüşme başvurusu

  • Asrın Hukuk Bürosu, 32 aydır haber alamadıkları müvekkilleri ile görüşmek için bir kez daha Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğüne başvurdu. 

 

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 32 aydır kendisinden haber alınamayan Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne yeni bir başvuruda bulundu. Avukatlar, İmralı’da tutulan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de savcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuru yaptı. 

Abdullah Öcalan ve İmralı’da tutulan diğer üç ismin aile ve avukat görüşme başvuruları, “disiplin cezaları” öne sürülerek engelleniyor. 2021-2023 tarihleri arasında Abdullah Öcalan ve diğer tutukluya üçer aylık olmak üzere en az 5 kez disiplin cezaları verilerek, aileleri ile görüşme hakları ellerinden alındı. Verilen bu disiplin cezalarının gerekçeleri ve dosya numaraları ise, yapılan tüm başvurulara ve itirazlarına rağmen avukatlarıyla paylaşılmadı. Avukatların son başvurusu ise 10 Ekim 2023’te oldu. Aile görüşlerinin sağlanması talebiyle yapılan başvuruya 13 Ekim’de yanıt veren Bursa İnfaz Hakimliği, Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklar hakkında verilmiş yeni bir disiplin cezası olduğunu belirtti. Hakimlik, disiplin cezasına konu olan dosya numarasını paylaşmamasının gerekçesi olarak ise “basına yansımasını” gösterdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.