Ayakta duracak halde değil

  • Açlık grevindeki ağır hasta tutsak oğlu Ekim Polat ile görüşen Songül İlker, sağlık durumunun kötüye gittiğini; ayakta duracak halde olmadığını söyledi. 

 

Songül İlker'in, Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Ekim Polat’ın sağlık durumuna dikkat çekmek ve taleplerinin karşılanması için cezaevi önünde başlattığı oturma eylemi, 11. gününde. Polat'ın ise tedavi hakkı için başlattığı açlık grevi eylemi 25. gününe girdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi İdil Uğurlu ile HDP Denizli İl Örgütü'nden oluşan bir heyet oturma eylemini sürdüren Songül İlker'e destek ziyaretinde bulunarak, süreç hakkında bilgi aldı. Anne Songül İlker, gün içerisinde oğlu Polat ile cezaevinde kapalı görüş gerçekleştirdi. Görüş sonrası açıklamalarda bulunan İlker, oğlunun sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, "Sağlık sorunları nedeniyle açlık grevi kritik bir aşamaya geldi. Oğlum ayağı kalkınca neredeyse yere düşecekti. Ayakta duracak hali yok. Kilo kaybı var. Halsizlik, dirençsiz kalmış. Zaten birçok hastalığı var. Açlık grevi onu fazlasıyla etkiliyor" dedi.

Gardiyanlar baskı yapıyor

Gardiyanların oğluna psikolojik baskı uygulayarak, açlık grevi eylemini sonlandırmasını istediğini ifade eden İlker, oğlunun eylemini sürdürmekte ısrarlı olduğunu kaydetti. Oğlunun talepleri kabul edilmeyinceye kadar açlık grevi eylemini bırakmayacağını kendisine aktardığını söyleyen İlker, taleplerinin kabul edilmesi halinde eylemi sonlandırabileceğini belirtti. 

HDP’li Murat Çepni de cezaevi birinci Müdürü Ali Rıza Yıldırım ile yüz yüze görüştü. Ekim'in sağlık durumu ve taleplerinini karşılanması üzerine görüşen Çepni'ye, "Dilekçelerini versin, hemen hastaneye sevkini yaparız" denildi. Ancak anne İlker, oğlunun hastanelere sevkinin yapılması noktasında herhangi bir sorun yaşamadığını, yapılan sevkler sonrası oğlunun her hastaneye gidişinde muayene veya tedavi edilmeden gönderildiğini aktardı. Cezaevi müdürünün bu konuda dürüst olmadığına işaret eden anne ilker, oğlunun tedavi edilmesi için sözler verilmesini istedi.  DENİZLİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.