Erol Aydemir’in İtalya’nın başkenti Roma’da sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi bugün 26.gününde. Direnişe 26 gün önce İtalya’nın Sardenya Adası’nda başlayan ve daha sonra Roma’da eylemine devam eden Aydemir ile dayanışma eylemleri de sürüyor. Roma’da Cumartesi günü 3’ü İtalyan, 4’ü Kürt, 7 kadın da dayanışma amacıyla 2 günlük destek açlık grevine başladı.

Diğer taraftan İtalya’nın en büyük işçi sendikalarından olan Fiom Ccl de, açlık grevleri ile dayanışmak ve destek olmak amacıyla bir açıklama yaptı. “Zalim Erdoğan’ı durdurmak bilmez demokrasi düşmanlığını kınıyoruz” denilen açıklamada, Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması için de bir an önce harekete geçilmesi gerektiği belirtildi.

Bu arada İtalya genelinde açlık grevi direnişlerine karşı duyarlılık yaratmak amacıyla da pankart açma, broşür dağıtma eylemleri sürüyor. Roma’da 50 kişilik bir grup da Aydemir’e destek ziyaretinde bulundu. Aydemir, kendisini ziyaret edenlere tüm açlık grevi direnişleri hakkında bilgi verdi.  Türkiye’deki faşist baskılara da dikkat çeken Aydemir, “Devletin tüm zalimliğine, sahtekarlığına ve hırsızlığına rağmen HDP’nin kazandığı belediyelerin, bu kez YSK eliyle çalınmaya” başladığını söyledi.

AB ve BM’nin yaşanan durum karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Aydemir, Erdoğan rejimine karşı yaptırımda bulunulması gerektiğini kaydetti.

 

ANF/ROMA