Aysel Doğan’ı uğurlayanlar ifadeye çağrıldı

Kadın Haberleri —

Aysel Doğan / Foto: Pirha

Aysel Doğan / Foto: Pirha

  • İkinci Barış Grubu üyesi ve Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Aysel Doğan’ın cenazesine katılan 7 kişi ifadeye çağrıldı. İfadede, “Kim sizi cenazeye çağırdı” diye soruldu.

Almanya’da tedavi gören İkinci Barış Grubu üyesi ve Kürt Kadın Hareketinin öncülerinden Aysel Doğan 11 Mayıs 2022’de şehit düşmüştü. Naaşı Almanya’dan Amed’e (Diyarbakır) oradan da konvoy halinde Dersim’e götürlen Doğan’ın cenazesi kitlesel olarak toprağa verilmek istendi. Fakat Türk polisi Dersim girişinde cenaze konvoyuna saldırdı. Polisin tazyikli su, gaz ve şiddetine karşı direnen kitle Doğan’ın naaşına sahip çıktı. Saldırı sırasında 4 kişi gözaltına alındı, biri tutuklandı. 

Pirha haber ajansının edindiği bilgilere göre Aysel Doğan’ın cenazesine katılan 7 kişi  ifadeye çağrıldı.

Doğan’a Dersim halkı onuruyla sahip çıktı

İfadeye çağrılanlara, “Kim olduğunu biliyor musunuz? Nereden haber aldınız veya kim sizi cenazeye çağırdı? Yasaklı olduğunu bildiğiniz halde neden katıldınız?” gibi soruların sorulduğu öğrenildi.

.
Cem Vazo

İfadeye çağrılanlardan Cem Vazo, “Hakikat yolunda ilerleyen diline, kültürüne ve inancına sahip çıkan Aysel Doğan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmak istemedik. Milletvekiline saldıran, cenazeye katılmak isteyen kadın, yaşlı, çocuk demeden insanları döven, gaz bombası atan ve tazyikli su sıkan bir zihniyetle karşı karşıyayız. İfadeye çağrıldık, bize verecekleri cezalardan korkmuyoruz. Aysel Doğan’ın son yolculuğuna Dersim halkı onuruyla sahip çıktı” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.