Babam büyük bir kahramandı

Kadın Haberleri —

Ebû Leyla'nın kızı Leyla

Ebû Leyla'nın kızı Leyla

  • Şems El Şemal Taburları Komutanı Feysel Ebû Leyla'nın şehadet yıl dönümünde mezarına giden kızı Leyla, 7. sınıf karnesini de göstereke, vasiyetini yerine getireceğini söyledi. Leyla, babasının büyük bir kahraman olduğunu vurguladı.

Komutan Feysel Ebû Leyla, 5 Haziran 2016’da Minbic’in DAİŞ çetelerinden kurtarılması hamlesinde şehit olduğunda kızı Leyla 6 yaşındaydı. Ebû Leyla, kızı Leyla’nın doktor olmasını istiyordu. Leyla da babasının vasiyetini yerine getirmeye çalışıyor. 7. sınıfı başarıyla bitirip karnesini alan Leyla, babasının mezarını ziyaret ederek, onun vasiyetini yerine getireceğini, gelecekte doktor olup şehit çocuklarını ve direniş cephelerindeki yaralı savaşçıları tedavi edeceğini söyledi.

Tüm çocuklar için savaştı

Babasının büyük bir kahraman olduğunu ve ülkesinin çocukları huzur için yaşasın diye canını feda ettiğini belirten Leyla, “Babamın şehadetiyle onur duyuyorum. Savaşın yaşandığı her yerde babam vardı. Babam her zaman bize doğruyu söylüyordu, sadece sizin için değil, çetelerin tehlikeleriyle karşı karşıya kalan tüm çocuklar için mücadele ediyorum, savaşıyorum diyordu. Sizinle gurur duymak için okuyun diyordu. Şehitlerin çocuklarını ve direniş hendeklerindeki savaşçıları tedavi etmem için doktor olmamı istiyordu. Bu neden okuyorum. Babamın istediği olduğu için Kürtçeyi öğreniyorum” diye konuştu. Babasının çok az eve geldiğini, savaşın tüm zamanını aldığını hatırlatan Leyla, “Babam bu toprakların çeteler tarafından kirletilmesini kabullenmiyordu ve tüm zamanını buna karşı çıkmaya adadı. Hiçbir zaman kızmadık, çünkü babamızın yaptığının doğru olduğunu biliyorduk. Ona olan inancımız çok güçlüydü. Terörden kurtulmayı bekleyen topraklarından ayrılmayacağını biliyorduk ve başı dik bir şekilde şehadete ulaştı” işeklinde konuştu.

Komutan Feysel Ebû Leyla, Şêxmeqsûd, Eşrefiyê mahalleleri, Eski Halep ve Lazkiye cephelerinde Şam hükümet geçlerine karşı savaşta kahramanca mücadele etti. Ayrıca Kobanê’nin tarihi direnişinde, Sirîn, Girê Spî, Hol, Şedadê ve Tişrîn Barajı’nı DAİŞ çetelerinden kurtarma hamlelerine katıldı. Sonuncusu olan Minbic Kurtarma Hamlesi’nde şehit oldu. Şehadetinin ardından “Komutan Feysel Ebû Leyla Minbic Kurtarma Hamlesi” adıyla devam etti ve Minbic’in tamamen kurtarılmasıyla sonuçlandı. KOBANÊ

 

*****

Babanla gurur duyacaksın Leyla

Ebû Leyla'nın Kobanê savaşı sırasında kızı Leyla’ya yazdığı kısa mektup şöyleydi:

“Bizim yolumuz şöyledir. Savunma ve çalışma görevimizdir. Senin ve senin gibi çocuklar için savaşacağım. Bu topraklardaki çocuklar daha iyi ve özgür bir gelecekte yaşaması için göğsümüzü tüm tehlikelere siper edeceğiz. Büyüdüğünüz zaman da bizim için bir şey yapmadınız demeyin diye. Seni çok özledim Leyla. Yaşasam da şehit düşsem de babanla gurur duyacaksın.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.