Babam ölecekse yanımızda ölsün

  • İzmir Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 76 yaşındaki hasta tutsak Ahmet Sılık’ın (76) sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor.

 

Prostat, şeker, kalp, yüksek tansiyon gibi hastalıkları bulunan ve beyne giden damarları tıkındığı için 2 ayrı ameliyat geçiren Sılık, cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kısmi felç geçirdi. Unutkanlık yaşamaya başlayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan Sılık, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) ”hayatını yalnız idame ettiremez” raporuna rağmen tahliye edilmiyor. 

Artık çocuklarını da tanımıyor

Mezopotamya Ajansı’ndan Naci Kaya’nın haberine göre  Sılık’ın durumun git gide kötüye gittiğini ve hayati riskinin bulunduğunu söyleyen oğlu Beşir Sılık, babasının serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

Babasının ATK raporuna rağmen tahliye edilmemesine tepki gösteren Sılık, “Vücudunun bir bölümü felçli, oturup, kalkamıyor. Sandalyeyle görüşe getiriyorlar. Yanına gittiğimizde, artık bizi bile tanımıyor. Durumu böyleyken, ATK raporuna rağmen, ‘Bırakırsak aynı suçu tekrar işleyebilir’ denilerek serbest bırakılmıyor” dedi. 

Ölecekse yanımızda ölsün

İnfazın ertelenmesine yönelik yapılan başvurunun da reddedildiğini aktaran Sılık, “Yürümekte bile zorluk çeken babamı, asılsız bir suçlamayla tutukladılar. Bir gün dahi geç kalmadan babam tahliye edilmeli. Cezaevinde yaşamını yitirmesinden endişe ediyoruz. Her gün kahroluyoruz. Ölecekse de bizim yanımızda ölsün. Yaşamını yitirmesi halinde, vebali hükümetin, AKP’nin ve raporuna rağmen bırakırsak ‘Bu suçu tekrar işler’ diyenlerdedir. Bu vebalin altına girmesinler” ifadelerini kullandı.  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.