Qamişlo’da pazartesi günü gerçekleşen bombalı saldırıda şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Üyesi Xalid Mihemed, Tirbespiyê’de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Dilşêr Şehitliği’ndeki tören İç Güvenlik Güçleri tarafından yapılan askeri karşılamayla başladı. Törende Şehit Aileleri Meclisi ve Kongreya Star adına yapılan konuşmalarda şehidin ailesine başsağlığı dilendi. Şehidin kardeşi Şêrwan Mihemed de törende yaptığı konuşmada, “Bizler tüm dünya için teröre karşı savaştık. Bugün insanlarımız dünyanın en büyük teröristi Erdoğan ve hükümeti tarafından katlediliyor. Bunların nedeni ise uluslararası toplumun sessizliğidir. Bütün dünya iyi bilsin ki; kolay kolay ölmeyiz. Topraklarımızı ve değerlerimizi koruyacağız” dedi.
Şehidin kızı da babası için törende şunları söyledi: “Babam şehit oldu. O özgürlük aşığıydı. Bu devrim için birçok arkadaşı şehit düşmüştü. O arkadaşlarına söz verdi, onların yolunda ilerledi ve şehadete ulaştı.”
Konuşmaların ardından şehidin naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
Dört yerde 8 şehit
Şırnak, Ağrı, Hatay ve Avaşin’de 8 gerillanın şehit düştüğü açıklandı.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:
- YJA STAR gerillaları, 12 Kasım günü saat 09.40’ta Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Rubarok bölgesi ile Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanı arasındaki yolda ilerleyen işgalci TC ordusuna ait 1 araca sabotaj eylemi düzenledi; araç tümden imha edildi, 2 asker öldürüldü, 1 asker ise yaralandı.
- Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde konumlanan askerlere 13 Kasım günü saat 19.40’ta bir suikast eylemi yapıldı; 1 asker öldürüldü.
- Türk ordusu, 9 Kasım’da savaş uçaklarıyla Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Hesena alanını bombaladı; iki gerilla şehadete ulaştı.
- Türk ordusu, 7 Kasım günü Ağrı’nın Bazîd ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında bir operasyon başlattı. Türk savaş uçakları, 7 ve 9 Kasım günleri alanı bombaladı. Operasyon boyunca üç gerilla şehit düştü.
- Hatay’ın İskenderun ilçesi kırsalında 26 Ekim’de çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı çatışmalarda, kahramanca savaşan bir gerilla şehadete ulaştı.
- Avaşin bölgesine yönelik 10’da yapılan bombardımanda şehadete ulaşan iki gerillanın kimlik bilgileri netleşti: Şahin Kobanê (Dijwar Muhammed / Kobanê) ve Arteş Çiyager Kobanê (Hemed İsmail / Kobanê).
BEHDİNAN