BAFTA’da deprem anması

Kültür/Sanat Haberleri —

Charlotte Wells

Charlotte Wells

  • 2023 BAFTA kazananları açıklandı. İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin düzenlediği ödül gecesinde, Türkiye, Kurdistan ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremde hayatını kaybedenleri andı.

2023 BAFTA kazananları açıklandı. İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin düzenlediği ödül gecesinde, Türkiye, Kurdistan ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremde hayatını kaybedenleri andı. Gecede Charlotte Wells, Paul Mescal ve Cate Blanchett gibi isimler, Maraş Depremi’nde hayatını kaybeden insanları anmak için mavi kurdele taktı.

Oscar Akademi Ödülleri öncesinde son viraj olarak görülen BAFTA’da 14 adaylık ile zirvede Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok filmi; En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil toplamda 7 ödüle layık görüldü.

Toplamda 10 adaylığı olan Martin McDonagh imzalı The Banshees of Inisherin; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo ödüllerini evine götürdü.

Gelecek ay gerçekleştirilecek Oscar’da favori olarak görülen filmlerden Everything Everywhere All at Once ise 2023 BAFTA gecesinde yalnızca En İyi Kurgu dalında ödül kazanabildi. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.