Bagok’ta 6, Metina’da 1 gerilla şehit düştü

  • HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bagok bölgesinde 6 gerillanın, Metina’da bir gerillanın farklı tarihlerde şehit düştüğünü açıkladı.  

 

HPG-BİM şu bilgileri verdi: “29 Mart günü saat 14:00 sularında Mêrdîn eyaletine bağlı Bagok bölgesinde bulunan Kela Şehîdan alanında bir grup yoldaşımız görevi başında iken işgalci Türk ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Savaş uçakları ile alanı üç saat boyunca bombalayan işgalciler, daha sonra helikopterler ile alanı bombalayarak indirmeler yapmıştır. İki gün boyunca süren operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Hewram, Rüstem, Egid, Rêber ve Serhed yoldaşlarımız ile Haki ismindeki yurtseverimiz şehadete ulaşmıştır. Şehitlerimizin kimlik bilgileri netleşince halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

HPG-BİM, Metina’da şehit düşen gerillanın ise Mervan Gabar kod adlı, Karayazı doğumlu Yunus Özata olduğunu açıkladı ve ekledi: “Apocu militan kişiliğin ve yoldaşlığın iyi bir temsilcisi olmayı başaran Mervan yoldaşımız sade yaşamı, kararlı duruşu, tereddütsüz katılımı ve gözü pek cesareti ile tüm yoldaşlarına örnek olmayı başarmıştır.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.