Bakanlık yalanda ısrarlı

DEDAŞ protesto

DEDAŞ protesto

  • DEDAŞ boş eve “kaçak elektrik” cezası kestiğini kabul etti ama Türk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ikna olmak istemedi. 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), çok sayıda askerle Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesine bağlı Kerwen Mahallesi’ne “kaçak elektrik kullanımı” iddiasıyla 26-27 Eylül’de baskın düzenledi. Mahalle sakinlerinin itirazına rağmen DEDAŞ ekipleri 175 haneye ilişkin tutanak tutu ve cezalar kesti. DEDAŞ, 90 yaşındaki yatalak hasta Hüseyin Yağız’a ait olan evde de “kaçak elektrik” kullandığını ileri sürerek, 24 bin TL para cezası kesti. Bunun üzerine Yağız’ın oğlu Mehmet Yağız, babası ile birlikte DEDAŞ’ın cezasına itiraz etti. İtirazda, evin boş ve kullanım dışı olduğu, elektrik kullanımının olmadığı ve bu nedenle kaçak kullanımın da imkansızlığının altını çizilerek, buna rağmen kesilen cezanın iptal edilmesi talep edildi. 

DEDAŞ iptal etti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, konuya ilişkin 1 Eylül’de soru önergesi verdi. Önergenin ardından DEDAŞ, tekrardan mahalleye gidip inceleme yaptı ve 15 Eylül’de Yağız’ın itirazını karara bağladı. DEDAŞ, evin boş ve kaçak kullanımın olmadığına dair karar vererek, 24 bin TL’lik para cezasını da iptal etti. 

Bakanlık vazgeçmedi

DEDAŞ’ın iptal kararından 20 gün sonra Tanhan’ın verdiği önergeye yanıt veren Türk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, DADAŞ’ın 175 hane hakkında tutanak (ceza) tuttuğunu, ancak boş olan herhangi bir haneye tutanak düzenlenmediğini iddia etti. Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Tanhan, DEDAŞ’ın verdiği kararı ve bakanlığın yanıtını göstererek, “Dolaysıyla bu durumda bakanlık yalan söylüyor” dedi. MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.