Barış anneleri: Kör gözlerinizi, sağır kulaklarınızı açın

Kadın Haberleri —

  • Barış Anneleri, Türk devletinin kullandığı kimyasal silahları OPCW üyesi devletlerden aldığını belirterek, “Kimyasal insanlığın sorunudur. Kör olanlar gözlerini, sağır olanlar kulaklarını açsın ve bu vahşete karşı dursunlar” çağrısını yaptı.

Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına tepki göstererek, bağımsız heyetlerin alana gidip inceleme yapmasını istedi. Barış Anneleri, “Uluslararası hukuk işletilsin” çağrısında bulundu. 

Bu sessizlik nedir?

 Barış Annesi Elif Tuluktemur, kimyasal silaha maruz kalan 2 HPG’linin son anlarına ait görüntüleriyle ne kadar kirli bir savaş yürütüldüğünün bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. “Kürtler dışında bu görüntüyü gören yok” sözleriyle sessizliğe tepki gösteren Tuluktemur,“Dünya neden sessiz? Yaşamını yitirenler Kürt oldukları için mi?” diye sordu.    

Elif Tuluktemur

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) üyesi devletlerin Türkiye’ye kimyasal silah sattığını söyleyen Tuluktemur, üye devletlerin, Türkiye’nin suçuna ortak olduklarını belirtti. Tuluktemur, “Kimyasal silahların kullanımında kimin rolü varsa hesap versin” dedi. 

 

Şükran Dal

İnsanlığın sorunudur

Barış Annesi Şükran Dal, ise herkesi kimyasal silahların kullanılmasına karşı tutum almaya çağırarak, “Tepki gösterin. Dünya hakları da buna karşı tepkisini göstersin. Kimyasal tek bir milletin değil insanlığın sorunudur” diye konuştu. 

Sultan Azboy

Ne bir kınama ne bir tepki

Barış Annesi Sultan Azboy da tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Kör olanlar gözlerini, sağır olanlar kulaklarını açsın ve bu vahşete karşı dursunlar. Görüntülerin yayınlanmasından sonra hukuki anlamda bir girişim yok. Herkes görüyor ancak hiç kimse bir şey yapmıyor. Barzani ailesinden bir açıklamada yok. 17 insan katledilmiş. Ne bir kınama ne bir tepki var. Çünkü bunlar ortak. Türkiye’de bir şey olduğunda; Erdoğan’a taziye veya geçmiş olsun ziyaretinde buluna KDP, bu katliama karşın tek bir kelime etmiş değil.”

MA/BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.