Barış mücadele ile kazanılacak

Kadın Haberleri —

.

.

  • 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Jinnews’e konuşan kadınlar,  barışa ilişkin görüşlerini ve taleplerini dile getirdi.  

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Jinnews’e konuşan kadınlar,  barışa ilişkin görüşlerini ve taleplerini dile getirdi. 

Günümüz dünyasında insanlığın etrafının savaşla sarıldığını ifade eden Berivan Saruhan,  savaşın yoğunlaştığı bir coğrafya olarak Ortadoğu’da Kürtlerin ve kadınların, savaşların olumsuz sonuçları ile daha fazla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Mevcut sistemde barışa yer olmadığını dile getiren Semra Aslan ise, “Emperyalist ve faşist devletlerin egemen olduğu bir sistemde barış kavramının devletlerin algıladığı barış kavramıyla aynı olmadığını” vurguladı. Suriye’den Afganistan’a kadar yaşanan savaş hallerinin, özünde kadına yönelik bir savaş olduğuna dikkat çeken Aslan, “Barışın da bir şekilde savaşılarak kazanılacağını düşünüyoruz” dedi.

İktidarların barış gündemlerinin olmadığını, savaş odaklı politikalar yürütüldüğünü kaydeden Aslan, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “Barışı mücadeleyle örmeye” çağırdı. Aslan şöyle devam etti:  “Çocukların sokakta özgürce oynayabilecekleri bir barış ortamında, herkesin karnının doyabileceği, yaşamın sanatla örüldüğü bir alanda barışı yaşamak isterdim.” 
 
Kadınların mücadele ısrarı


Irkçılığın arttığı bir ülkede barıştan söz etmenin mümkün olmadığını söyleyen Hatice Ürün, herkesin tedirgin olduğunu dile getirerek, barış isteyen herkes gibi kendisinin de “Kavganın olmadığı bir dünya hayal ettiğini” söyledi.  Barış için en çok kadınların mücadele ettiğini belirten Ürün, “Kadınların mücadelede ısrarlı olmasından mutluluk duyduğunu” kaydetti.

Çocukların gülüp, oynadığı bir dünya

Ülkelerinde bir barış ortamı olmadığını dile getiren Yeşim Çil, menfaat, çıkar ilişkilerinin olduğu bir dünyanın kendisini korkuttuğunu belirtti.  Çocuklarının geleceği için bir umut beslemek istediğini söyleyen Çil, “Özgürce,  korkusuzca,  saygı çerçevesinde, çocukların rahatça oynayıp, gülebildiği bir dünya” hayal ettiğini dile getirdi. Çil, “Herkesin barış ve beraberlik içinde yaşamasını istiyorum. Bunun olmasını canı gönülden diliyorum” dedi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.