Başarılarımızı paylaşmaya hazırız

Kadın Haberleri —

Ruksen Mihemmed

Ruksen Mihemmed

  • Rojava Devrimi’ni dünya devrimi haline getirmek ve direnişlerini dünyadaki kadınlarla paylaşmak için özel bir sistem kuracaklarını kaydeden YPJ Sözcüsü Ruksen Mihemed, “Deneyimlerimizi paylaşmaya ve 21. yüzyılı kadınların özgürlük yüzyılı yapmaya hazırız” dedi.

Kuzey-Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı en önde savaşan YPJ’li kadınlar, 4 Nisan 2013’ten bu yana dünyanın farklı yerlerinde erkek egemen sisteme, işgale, soykırıma ve baskıya karşı mücadele eden kadınlara umut olmaya devam ediyor.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Sözcüsü Ruksen Mihemed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin YPJ'nin özgürlük arayışının temeli olduğunu söyledi. Aynı zamanda YPJ’nin örgütlenmesinde kadın özgürlükçü, demokratik, ekolojik paradigmayı esas aldığını, özgürlük için mücadele eden toplumun ve halkların gücü olmaya çalıştığına işaret etti.

Ruksen Mihemed, çalışmalarına ilk olarak egemen zihniyetin değişimi temelinde başladıklarını belirtti ve ekledi: “Askerî açıdan daha profesyonel hale geldik ve binlerce savaşçının katıldığı akademiler açtık. Akademilerde cinsiyetçilik anlayışından kurtulma, jineoloji ve tarih gibi birçok konu işleniyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın iradesinin her alanda gösterilmesi hedeflerimiz var.”

21. yüzyıl kadının yılı olmalı

ANHA’ya konuşan Ruksen Mihemed, Sudan, Yemen, Libya, Gazze ve Ukrayna’da kadınlarının Rojava’daki kadınlar gibi örgütlenmeleri gerektiğini kaydetti.

"Kadınlar örgütlenme ve mücadeleyle kendilerini her zamankinden daha fazla koruyabilirler. Afganistan ve Gazze'deki kadınları hedef almak tüm kadınları hedef almaktır. Biz de elde ettiğimiz başarıları tüm dünya kadınlarıyla paylaşmaya ve 21. yüzyılı kadınların özgürlük yüzyılı yapmaya hazırız.”

Bu bizim devrimimiz

YPJ'nin Afganistan, Avrupa ve Latin Amerika kadınlarıyla güçlü ilişkiler kurduğunu belirten Ruksen Mihemed, YPJ'nin Türk devleti ve DAİŞ'e karşı geliştirdiği direnişin herkesin dikkatini çektiğini söyledi.

Ruksen Mihemed son olarak şunları ekledi: "Kuzey-Doğu Suriye'deki kadın devrimini, dünya kadın devrimi haline getirmek ve YPJ'nin ortaya koyduğu direnişi dünya kadınlarıyla paylaşmak için özel bir sistemi kurmaya çalışıyoruz. ‘jin jiyan azadî’ devrimiyle tüm dünyada ses getirdik." HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.