Baybars açlık grevinde kardeşi de izole edildi

Abdülkadir Baybars

Abdülkadir Baybars

  • Kürkçüler Cezaevi’nde dört yıldır hücrede tutulan Abdülkadir Baybars, 24 gündür açlık grevinde. Silivri Cezaevi’nde tutulan ağabeyi Abdürrahim Baybars ise arkadaşlarıyla iletişimlerinin kesildiğini bildirdi.

Silivri Cezaevi’nde tutulan Abdürrahim Baybars, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 7 Ekim’de koğuşlarına baskın yapıldığını koğuş ve bloklarının değiştirilerek, arkadaşlarıyla iletişimlerinin kesildiğini söyledi. Kendilerine bazı tutsakların E bloka sevk edeceklerini, diğerlerinin ise 3 Nolu Cezaevi’ne sevk edileceğini söyleyen gardiyanlar, talimatın Adalet Bakanlığı’ndan geldiğini ileti. Baybars, sabaha karşı sabah saat 04.00 civarında anlamadıkları bir şekilde sadece koğuşlarının değiştirildiğini aktardı. 13 kişiyle birlikte üstü telle kapalı kafes şeklinde bir koğuşa götürüldüklerini anlatan Baybars, bütün arkadaşlarıyla bağlantılarının kesildiğini söyledi. E bloka götürüldüğü belirtilen tutsaklardan hiç haber alamadıklarını belirten Baybars, bundan sonra nereye götürülecekleri konusunda bilgilerinin olmadığını ifade etti.

Abdürrahim Baybars’ın Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek başına hücrede tutulan kardeşi Nusaybin Davası tutuklusu Abdülkadir Baybars da ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 24 gündür başladığı açlık grevini sürdürdüğünü söyledi. 2016’dan bu yana cezaevinde olan Baybars, dört yıldır tek başına tutulduğu hücreden çıkarılmasını istiyor.  ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.