Bayram zalimlerden kurtuluşa vesile olsun

Yurt Dışı Haberleri —

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Müslüman aleminin Ramazan bayramını kutladı

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Müslüman aleminin Ramazan bayramını kutladı

  • Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), “Bayramın barışa ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz” dedi. 

Kurdistan’da halkın yıllardır baskı ve zulüm altında yaşadığını belirten CÎK, “Nemrut ve Firavunların o zaman Müslümanlara yapmadığı zulmü, Müslüman olan devletler mazlum halkımıza yapıyor. Ilımlı İslam adı altında Türkiye’de iktidar olan şimdiki hükümet, ülkemizin dört parçası başta olmak üzere, Ramazan’da da vahşetlerini ara vermeden sürdürmekte. Kürt adına ne varsa yok etmeye yemin eden bu din tüccarları İslamı ve Bayramları tanınmaz hale getirdiler” dedi. 

Seçimler asıl bayramımız olacak
Günümüz zalimlerinin Kürtlerin ve dürüst Müslümanların nazarında, Nemrut, Firavun, Ebu Cehil, Hz. Hüseyni katleden Yezid’ten ve Heccaci zalimden farkları kalmadığını vurgulayan CÎK, “Zulüm, fakirlik ve deprem felaketini yaşayanların bu zalimler, hırsızlar ve katilleri ile bayramlaşmaları ise içinde bulunduğumuz durumu izaha yeterlidir. Önümüzdeki seçimler bu katillerin, hırsızların ve yalancıların bertaraf edilmesi ile, hepimiz için gerçek bayramların yaşanmasına kapı aralayacaktır” diye belirtti.

Zalimler alaşağı olmalı
‘Zalimler nasıl başaşağı olacaklarını yakında görecekler’ (Şuara 227) ayetini örnek olarak veren CÎK, “Zalim ve katiller başaşağı olmadan, adalet herkes için uygulanmadan gerçek bayramlaşma da yaşanmayacak. Adaleti yerleştirmek her dürüst Müslümanın asli görevidir. Zulümden kaçınmak İslam’ın olamazsa olmazıdır. İslam aleminin kalbi Kurdistan, rahata ve feraha kavuşmaz ise, İslam alemi hakiki anlamını oluşturmuş bir bayramlaşmaya ulaşamayacak. Bu vesileyle başta mazlum halkımız ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor ve özgürlüğe vesile olmasını diliyorum” dedi. HABER MERKEZİ

 

Ulusal birlik ruhunu güçlendirelim

KCDK-E, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınladığı açıklamada, “Halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet dileklerimizi yineliyoruz” dedi.
Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), “AKP-MHP faşist iktidarının, katliamcı politikaları, bayramları kutlamaya müsaade etmeyen soykırım saldırılarına rağmen halkımız Ramazan Bayramı’nda barış ve kardeşlik içinde kutlamalıdır. Bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını büyütmeli, milyonları etkileyen, barınaksız bırakan deprem felaketi yüzünden canlarını kaybeden on binlerce insanın aileleri ve yaralılar için elinden gelen tüm imkanları seferber etmeye devam etmeli” dedi. 

Erdoğan’ı oylarımızla sandığa gömelim
Erdoğan ve hükümeti yaklaşan seçimler ve yıkıma uğrattığı coğrafyada kirli saldırılarını devam ettirdiklerini vurgulanan açıklamada, “Din, ahlak ve hukuk tanımayan diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarı halkımız ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecek.Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde yurtdışında aralıksız bir çalışma temposuyla seferber olarak bu köhnemiş baskıcı rejimi oylarımızla tarihin çöp tenekesine atalım” denildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.