Bayramda görüşmeyecekler

Adalet Nöbeti

Adalet Nöbeti

  • Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınları, tutsakların mahkeme, aile ziyareti ve telefon görüşü boykotu nedeniyle Ramazan Bayramı’nda görüşmeyeceklerini belirterek, hükümetin tecrit konusunda adım atmasını istedi.

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 126. gününde. Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında süren nöbette tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur” önlükleriyle yerini aldı. Nöbete katılan Sulhiye Saruhan, Mart 2016'dan bu yana cezaevinde olan oğlu Mahsum Saruhan ile 3 Nisan’da son kez telefon görüşmesi yaptığını belirtti. "Cezaevindeki eylemler artık farklı bir aşamaya geçti” diyen Saruhan, “Bugün oğlum aradı, artık bizi aramayacağını ve görüşe çıkmayacağını söyledi. ‘Direnişi daha da büyütmelisiniz. Artık dışarıdaki tek sesimiz sizsiniz' dedi. Ben de tüm tutsak aileleri başta olmak üzere halkımıza çağrıda bulunuyorum. Herkes elinden geleni yapmalı" dedi. Bayramda çocukları ile görüşemeyeceklerini vurgulayan Saruhan, herkese seslerinin duyulması için çağrıda bulunarak, "Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit biran önce kaldırılsın. O da ailesi ve avukatlarıyla görüştürülsün" diye konuştu.

Çocuklarımıza sahip çıkalım

Êlih’te Adalet Nöbeti 67. gününde DBP İl Örgütü binasında sürüyor. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan nöbeti, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, DBP, DEM Parti il yöneticileri ile Emek ve Demokrasi Platformunun yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti. Tutsak yakını Sultan Azboy, “Çocuklarımıza sahip çıkalım” dedi. Tutsak yakını Safura Akın da tutsaklar üzerinde çok ağır baskıların olduğuna dikkat çekerek, “Cezaevlerinde fiziki şiddet azaldı. Psikolojik şiddet arttı. Oda kapılarına tekmeler atıyorlar. Koğuşlara girip esas duruşta beklemelerini istiyorlar. Onlara askerlik sistemini dayatıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Onları havalandırmaya çıkarmıyorlar. Güneşi görmelerini bile istemiyorlar” diye konuştu.

Yeni aşama tartışıldı

 Mêrdîn’de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti 92. gününde devam ediyor. Şarkılar ve sloganlar eşliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti’nde Barış Anneleri ve tutuklu yakınları cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerinin yeni aşamaya geçmesini tartıştı. Tutsak yakını Fettah Tekin, üç aydır eylemde olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Sayın Öcalan için burada Adalet Nöbeti’ndeyiz. 26 yıldır cezaevinde ve 26 yıldır tecrit altında tutuluyor. Ağır bir tecrit altında tutuluyor. Sayın Öcalan’ın şahsında tüm Kürt halkı ve Ortadoğu tecrit ve baskı altında tutuluyor. Çocuklarımız da cezaevlerinde eylemlerini görüşe çıkmama, telefon haklarını kullanmama, mahkemelere gitmeme yöntemleriyle yeni bir aşamaya taşıdı. Çocuklarımızın başına bir şey gelse haberimiz olmayacak. O nedenle hükümet ve devlet, bu yanlışlıktan bir an önce geri dönmeli. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldırmalı, tecritten öte özgür olmalı. Başkan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Başkanımız özgür olmadan ne halkımız özgür olur, ne çocuklarımız ne de Ortadoğu.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.